Slik bruker vi matpengene

Kjøtt er den matvaregruppa som legger beslag på den største andelen i nordmenns matvarebudsjett.

Slik bruker vi matpengene
Publisert
Sist oppdatert

Vi kjøper kjøtt for snaut hver fjerde matkrone, viser tall fra rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2007 utgitt av Sosial- og helsedirektoratet.

Hva bruker du pengene til? Sett opp budsjett her!

I gjennomsnitts-husholdningen går litt mer enn hver tiende disponible krone til mat og drikke som vi nyter i hjemmet. Tar vi med utgifter til alkohol og restaurantbesøk, bruker vi i gjennomsnitt 16,2 prosent av pengene våre på mat og drikke.

Kjøtt er fortsatt den matvaregruppen som har den største andelen av matvarebudsjettet, og vi bruker tre-fire ganger så mye penger på kjøtt som på fisk

Les også:Dropp kjøttet for miljøets skyld

Sukkerholdige varer populære

Sukkervarer og leskedrikker utgjør nå en større andel av forbruksutgiftene (1,9 prosent) enn matvaregrupper som henholdsvis brød og kornvarer (1,7 prosent) og meieriprodukter og egg (1,7 prosent).

Vi er langt mer tilbøyelig til å bruke penger på søtsaker enn havets gleder. Utgiftene til sukkervarer og leskedrikker var i siste periode nesten tre ganger så store som utgiftene til fisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer