Slik bytter du: Huskeliste!

Publisert

Du kan ikke kreve å få pengene tilbake, dette vil altså bero på selgeren selv.

Vanligvis bytter du vare mot vare. De færreste selgere vil se på det som et problem om du ønsker å bytte i en dyrere vare mot å betale et mellomlegg.

Bytter du i en vare som er verd mye mindre enn den du opprinnelig kjøpte, kan du ikke kreve å få differansen utbetalt kontant. I slike tilfeller har du imidlertid krav på å få en tilgodelapp på det resterende beløp. Er ikke tilgodelappen datert, har den en gyldighet på tre år. Det vanlige er imidlertid seks måneder. Pass på at du bruker tilgodelappen innen den tid!

Huskeliste for byttegale

Bytteretten kan avtales når du handler, eller den kan følge av bransjepraksisen. Ta alltid vare på kvitteringen, eller be om en byttelapp.Bytting må skje så raskt som mulig, du kan ikke la gjenstanden ligge i skapet i ukesvis. I utgangspunktet må du bytte varen i samme butikk (eller butikk-kjede) som den er kjøpt. Varen må være ubrukt og uten skader. Du kan altså ikke bruke gjenstanden og så levere den tilbake. Kjøpsloven gir deg ingen rett til å bytte en vare som ikke er mangelfull, men har varen en mangel får du en sterkere posisjon enn du ellers ville hatt. Kjøpsloven gir deg rett til å kreve; prisavslag, heving av kjøpet, erstatning, ny vare eller reparasjon av varen. Merk: Hygieniske artikler, (for eksempel undertøy) og varer som raskt faller i verdi kan sjelden byttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer