Slik deles bonusen

Både Gjensidige og Vesta bekrefter at opptjent bonus settes på vent i inntil 36 måneder. Etter denne perioden mister du bonusen. Trikset er å be om utsettelse eller si at du også har kjørt bil.

Publisert
Sist oppdatert

- Når par kjøper biler sammen, prøver vi å være så fleksible som mulig, sier Roald Stigum Olsen – ved avdeling for informasjon og samfunnskontakt hos Vesta. - Går man over fra en til to biler, betyr det at bonusen overføres der den gir lavest pris for kunden.

- Om de så skiller lag prøver vi også å tilgodese begge parter. Hvis vi forutsetter at de har en felles bil som begge har kjørt, og bonusen på denne er 60 prosent, vil begge parter beholde en viss bonus. Den ene parten vil da få beholde 60 prosent, mens den andre vil få 50 prosent. Hvem av dem som skal ha 50 eller 60 prosent bonus må de imidlertid bestemme selv. Det kan jo være en diskusjon i seg selv, sier Olsen.

I de situasjonene der par går over fra to til en bil, bekrefter imidlertid begge selskapene at den ene bonusen blir satt på vent i tre år.

Følg med og be om utsettelse

- Vi har den samme venteperioden, sier Kjerstin Hauk Hansen, informasjonsdirektør i GjensidigeNOR. I praksis kan du imidlertid be om få forlenget venteperioden. Men dette blir opp til den enkelte kunde, og er altså ikke noe vi varsler om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.