Slik dumper du kjæresten

Unngå klisjéer og SMS, råder psykolog.

Det finnes skånsomme måter å dumpe kjæresten på. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Det finnes skånsomme måter å dumpe kjæresten på. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Det er slutt". De tre harde ordene kan snu livet på hodet og få blodet til å fryse til is i årene. Men selv om det å bryte med den man har vært glad i aldri kan bli en god opplevelse, finnes det skånsomme måter å gjøre det på.

- Å gjøre det slutt med partneren sin er en komplisert og usynkronisert prosess, der den ene vil ut og den andre vil bli, sier psykolog og parterapeut Sissel Gran til DinSide Helse.

Ifølge Gran er det nettopp de ulike virkelighetene man befinner seg i som kan gjøre brudd så vanskelige og smertefulle.

Les også: Dette dreper forholdet ditt

- Gi partneren tid

- Den som vil ut har på en måte løpt foran den andre, og er sånn sett i handlingsfasen. Det å gå ut av et forhold er ofte en langsom prosess, derfor er det viktig at man også gir den man forlater tid til å gråte ferdig, og til å ta inn over seg det som er i ferd med å skje, forklarer hun.

Gran mener at man bør gi avslutningsprosessen litt tid når man har vært lenge sammen, men understreker at dette selvsagt ikke gjelder i forhold som har vært dominert av vold og mishandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer