Slik ender nordmenn med sjokkregninger etter roaming

Åpner sperrer og lar andre bruke abonnementet. Men du kan klage.

DYRT: Det kan fortsatt være dyrt å bruke mobilen i utlandet. Kjøp deg heller en bok enn å roame, for regninga kan bli høy!  Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
DYRT: Det kan fortsatt være dyrt å bruke mobilen i utlandet. Kjøp deg heller en bok enn å roame, for regninga kan bli høy! Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Roaming betyr å bruke mobildata i utlandet, som i mange år har betydd blodpriser. Men utviklingen går heldigvis i riktig retning.

Både Telenor og Telia tilbyr nå å la deg bruke av den vanlige datakvota når du roamer i EØS, som betyr at det ikke er noe dyrere å surfe der enn hjemme. Og snart skal nye EU-regler kreve at alle operatører setter ned prisene betraktelig.

Men monsterregningene er slettes ikke utslettet riktig ennå. De heftigste regningene og de hardeste kranglene havner ofte i Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon, som kan hjelpe deg der operatøren nekter.

Dinside har sett på klagene det siste året for å se hvordan nordmenn havner i ulykka, og hva du kan gjøre for å unngå det samme.

LES OGSÅ: Oda (22) ble frastjålet mobilen – operatøren sendte regning på 64.000 kroner

Slik går det galt

Her har du resultatet fra 14 klager til Brukerklagenemnda, og hvorfor de havnet der:

Halvparten fikk enten fullt medhold, delvis medhold eller saken «minnelig løst» mellom operatør og kunde før nemnda behandlet klagen. Halvparten fikk med andre ord ikke ett rødt øre ut av å klage saken sin inn til nemnda. Snittet var en roamingregning på 15.272 kroner. Når du ser på grunnene bak kranglene, finner du raskt et par ting som går igjen. Her er hva vi kan lære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer