Sykefraværsregler

Slik er de vanlige sykefraværsreglene

Blir ikke de midlertidige reglene forlenget, går vi tilbake til sånn det var før pandemien. Men hvordan var det egentlig da? Vi minner deg på det!

ATSJO!  1rem; font-family: var(—font-family-body); display: inline !important;">Havner du i karantene på grunn av coronaviruset, har du rett på sykepenger fra arbeidsgiver, men det er uvisst hva som skjer når september går over i oktober. Foto: NTB.
ATSJO! Havner du i karantene på grunn av coronaviruset, har du rett på sykepenger fra arbeidsgiver, men det er uvisst hva som skjer når september går over i oktober. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Det har vært en god del midlertidige regelendringer gjennom coronapandemien - regler har blitt endret og forlenget flere ganger.

Da kan det være vanskelig å huske hvordan reglene egentlig var, altså i «gode, gamle dager».

Sykefraværsreglene er blant reglene som har blitt «pandemifisert», men dersom det ikke kommer en ny forlengelse av dagens regelverk, vil de midlertidige sykefraværsreglene kun gjelde ut september.

- Jobber med dette nå

Statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet bekrefter overfor Dinside at dagens sykefraværsregler kun gjelder til 1. oktober.

- Selv om situasjonen er annerledes nå enn i vår, er det fremdeles en del smitte i samfunnet, og dermed også en del folk som holder seg hjemme fordi de er syke eller i karantene, sier Einan til Dinside.

- Derfor jobber vi akkurat nå med hvordan disse reglene skal se ut i høst, fortsetter han, uten å kunne si noe mer konkret om når vi får en endelig (eller midlertidig?) avklaring.

SELVTESTING: Det er flere ting du må tenke på om du skal ta en coronatest selv. Vi viser vi deg hvordan det skal gjøres. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Slik er de vanlige sykefraværsreglene

Rådgivningstjenesten Simployer har fått en god del spørsmål om sykefraværsreglene i det siste. Derfor har deres juridiske HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm skrevet et innlegg der han minner oss på hvordan det var med sykefravær og sånn før.

Én av de coronaspesifikke sykefraværsreglene forsvant allerede i fjor sommer, nemlig sykefravær ved karantene.

- Tidlig i pandemien ble det åpnet for at ansatte kunne bruke egenmelding i hele arbeidsgiverperioden på 16 dager, men denne muligheten ble tatt bort i juni 2020. Det samme gjelder den reduserte opptjeningstiden for rett til å bruke egenmelding som ble innført i starten av pandemien, sier Brostrøm, men legger til:

- Tiltakene som fortsatt gjelder ut september, handler om rett til sykepenger ved karantene og arbeidsgivers mulighet til å kreve refusjon fra dag fire for coronarelatert sykefravær. Havner du som ansatt i coronakarantene, har du rett på sykepenger i karantenetiden ut september - så lenge du ikke har havnet i karantene etter å ha brutt nasjonale reiseråd.

Det vil si at hvis unntaksreglene ikke blir forlenget, vil arbeidstakere som settes i karantene etter å ha vært nærkontakt med en smittet person ikke lenger vil ha rett til sykepenger fra og med oktober. I tillegg vil det heller ikke være mulig for arbeidsgivere å kreve refusjon av sykepenger fra dag fire for coronarelatert fravær når de midlertidige reglene ikke er gjeldende lenger.

Når det gjelder foreldre som må være hjemme med syke barn, ble det besluttet i år at foreldrene skulle få dobbel kvote med omsorgspenger.

- Denne ordningen ble ikke knyttet direkte til pandemien, og gjelder uansett hvilke sykdommer barnet blir rammet av. Det betyr at foreldre vil ha rett til dobbelt så mange dager med omsorgspenger ut 2021, sier Brostrøm i Simployer, og understreker:

- Men vi vil være tilbake til normale kvoter fra 2022, med mindre politikerne gjør endringer før den tid.

Samtidig er det én corona-regel knyttet til syke barn som kan forsvinne fra 1. oktober:

- Du kan som ansatt ikke lenger bruke syke-barn-dager når barnet er i karantene eller når skolen eller barnehagen er stengt på grunn av corona. Det vil heller ikke være mulig å bruke omsorgspenger når barn må holdes hjemme av særlige smittevernhensyn hvis forskriften etter planen går ut 1. oktober, avslutter Brostrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer