Sykefraværsregler

Slik er de vanlige sykefraværsreglene

Blir ikke de midlertidige reglene forlenget, går vi tilbake til sånn det var før pandemien. Men hvordan var det egentlig da? Vi minner deg på det!

ATSJO! Havner du i karantene på grunn av coronaviruset, har du rett på sykepenger fra arbeidsgiver, men det er uvisst hva som skjer når september går over i oktober. Foto: NTB.
ATSJO! Havner du i karantene på grunn av coronaviruset, har du rett på sykepenger fra arbeidsgiver, men det er uvisst hva som skjer når september går over i oktober. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Det har vært en god del midlertidige regelendringer gjennom coronapandemien - regler har blitt endret og forlenget flere ganger.

Da kan det være vanskelig å huske hvordan reglene egentlig var, altså i «gode, gamle dager».

Sykefraværsreglene er blant reglene som har blitt «pandemifisert», men dersom det ikke kommer en ny forlengelse av dagens regelverk, vil de midlertidige sykefraværsreglene kun gjelde ut september.

- Jobber med dette nå

Statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet bekrefter overfor Dinside at dagens sykefraværsregler kun gjelder til 1. oktober.

- Selv om situasjonen er annerledes nå enn i vår, er det fremdeles en del smitte i samfunnet, og dermed også en del folk som holder seg hjemme fordi de er syke eller i karantene, sier Einan til Dinside.

- Derfor jobber vi akkurat nå med hvordan disse reglene skal se ut i høst, fortsetter han, uten å kunne si noe mer konkret om når vi får en endelig (eller midlertidig?) avklaring.

Slik er de vanlige sykefraværsreglene

Rådgivningstjenesten Simployer har fått en god del spørsmål om sykefraværsreglene i det siste. Derfor har deres juridiske HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm skrevet et innlegg der han minner oss på hvordan det var med sykefravær og sånn før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer