Naturskadeforsikring

Slik er du forsikret mot storm og uvær

Det du eier som er forsikret mot brannskade er automatisk forsikret mot naturskade - dersom skaden ikke dekkes av annen forsikring.

UVÆR: 1200 personer er isolert i Rana kommune etter at uværet herjet i Nordland og Sør-Troms. Video: Privat. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uværet herjer i Nord-Norge, og høy vannstand kombinert med sterk vind har allerede gitt resultat i skader på bygninger og eiendeler.

I Norge er vi godt dekket mot naturskader i form av Statens naturskadeordning.

Man kan få erstatning både fra forsikringsselskapene og fra Statens naturskadeordning, har Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge, som administrer Norsk Naturskadepool, fortalt Dinside tidligere i år.

Brannforsikring gir naturskadeforsikring

Alle bygninger og løsøre som er forsikret mot brann, er samtidig forsikret mot naturskader, skriver Norsk Naturskadepool på sine nettsider.

Dette betyr samtidig at det er noen unntak, og som ikke er omfattet av naturskadeforsikringen.

Ødelagte biler, campingvogner, tilhengere, båter er eksempelvis ikke omfattet av naturskadeforsikring, og må ha egen kaskoforsikring, ifølge Norsk Naturskadepool.

Høy egenandel

Naturskader som følge av flom, skred, stormflo, jordskjelv eller liknende, vil altså i hovedsak kunne dekkes av den statlige naturskadeordningen.

Samtidig er det din plikt som forsikringstaker å forsøkte å redusere skadene i forbindelse med en forsikringsskade, innenfor rimelige grenser og muligheter.

Men - dersom det er forbundet med risiko å oppholde seg på skadestedet, eller hvis den lokale redningssentralen evakuerer skadeområdet, opphører imidlertid denne plikten, skriver Norsk Naturskadepool.

Ved en naturskade på eiendom er egenandelen 8000 kroner, som vil være den samme uansett hvilket forsikringsselskap du er kunde hos.

Dette er noe høyere enn det man normalt betaler i egenandel for andre typer skader som ikke er forårsaket av naturskader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer