Strømpris

Slik er et strøm­smart hjem

- Jeg er egentlig mer opptatt av komfort enn strømsparing, innrømmer smart strømkunde.

«LILLE SPEIL PÅ VEGGEN DER ...»: Det første som møter oss i denne leiligheten er et speil som viser strømpris og - forbruk i sanntid. Deretter blir boligen bare smartere og smartere. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: Jørn Moen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en loftsleilighet på Carl Berner i Oslo bor Kenneth Nilssen (41) og hans samboer.

Bygården er fra 1936, og de som flyttet inn da leiligheten var helt ny, kunne nok ikke i sin villeste science-fiction-fantasi forestille seg hva Nilssen kom til å ha av tekniske innredninger 85 år seinere.

Det første som møter oss når vi entrer leiligheten hans er nemlig et smartspeil som viser strømprisen og -forbruket hans i sanntid.

- Jeg har Tibber Pulse og betaler timepris for strømmen min. Dette ville jeg visualisere på en kul måte, derav speilet, forteller Nilssen til Dinside.

Timet og tilrettelagt

Det er ikke alle forunt å kunne si «lille speil på veggen der, når er strømmen billigst i landet her?», og umiddelbart få svar på når det er smart å bruke eller spare strøm.

Nå er strømprisene skyhøye, spesielt i Sør-Norge, og kraftanalytikere frykter at prisene vil øke enda mer dersom ikke vannmagasinene får et etterlengtet påfyll av høstregn og vi får en vinter med lave temperaturer.

I Nilssens leilighet, derimot, ligger alt til rette for at han kan snike seg unna de høyeste strømtoppene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.