Guide til å bruke Apple Pay i Norge – disse bankene må du ha

Slik får du Apple Pay

Du må ha riktig mobil og riktig bank. Så må du finne riktig butikk.

KOM I GANG: Har du Nordea- eller Santander-kort kan du bruke Apple Pay i Norge allerede i dag. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KOM I GANG: Har du Nordea- eller Santander-kort kan du bruke Apple Pay i Norge allerede i dag. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer kunne Nordea og Santander få seg Apple Pay i Norge. Nå har også Sbanken, med sine 445.000 aktive kunder, rullet ut løsningen.

- Tusenvis står på vår Apple Pay-venteliste. Vi har aldri sett en slik entusiasme for en tjeneste hos Sbanken noen gang, hevder Sbankens daglige leder Magnar Øyhovden i en pressemelding.

Aktiverer de funksjonen, kan de nå betale med iPhone-en eller Apple Watch-en i en rekke norske butikker.

For betalingsterminaler som i dag kan ta i mot kontaktløs betaling fra bankkort, med «tæpping», kan ta i mot Apple Pay-betalinger, også.

- Terminalene bruker i dag NFC for å kommunisere kontaktløst/trådløst med betalingskort, og mobiler og Apple Pay benytter seg av samme teknologi for å kunne gjennomføre en betaling i butikk, sier Ove Skeie i Nets i en pressemelding.

- Men kontaktløs betaling har inntil nå vært dyrere for butikkene, og derfor har ikke alle brukersteder åpnet for dette, har administrerende direktør Ståle Bie i Verifone fortalt Dinside.

Foreløpig må Apple Pay-brukere derfor se etter symbolet for kontaktløs betaling, eller Apple Pay-logoen, på betalingsterminalen. Noe Nets anslår at 35 prosent av terminalene har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer