Slik får du barnehageplass

FAMILIE: Vanskelig å få barnehageplass når ventelistene er lange som år? Fortvil ikke: Kjenner du triksene kan du nemlig snike i køen - helt lovlig.

Publisert
Sist oppdatert

I år har det for første gang vært samordnet opptak mellom de private og offentlige barnehagene. Dessverre gjør de lange ventelistene sitt til at mange småbarnsforeldre fortsatt diskuterer om den ene parten skal være hjemme, eller om de skal skaffe seg en privat dagmamma. Slik trenger det ikke å være.

Vårt råd er at du ikke lar deg skremme av at barnet ditt står på plass nummer 120 på ventelisten. Legger du inn et ekstra høygir har du nemlig sjansen til å rykke rett inn i en barnehage. Poenget er at du må sette inn fokuset på rett sted.

Forskjellen mellom de offentlige og private

Mens de offentlige barnehagene er nødt til konsekvent å følge ventelistenes rangering, er situasjonen en annen i de private barnehagene. I praksis prioriteres ofte ressurssterke foreldre med snakketøyet i orden. Og det er dette smutthullet dere som småbarnsforeldre må utnytte.

Men hvordan skal du selge inn poden og deg selv?

Her er triksene DinSide-ansatte har brukt for å få plass til sine poder.

Bruk dem hemningsløst — og del gjerne dine erfaringer med oss i diskusjonsgruppen nederst i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer