Velg riktig type sparing

Slik får du best avkastning på sparepengene dine

Vi guider deg gjennom forskjellige sparemetoder.

KONTOVALG: Er du villig til å ta risiko med sparepengene dine, eller liker du å ha der trygt og rolig i privatøkonomien? Uansett må du passe på å velge riktig konto. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
KONTOVALG: Er du villig til å ta risiko med sparepengene dine, eller liker du å ha der trygt og rolig i privatøkonomien? Uansett må du passe på å velge riktig konto. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det finnes et hav av ulike sparekontoer og -produkter, som kan gjøre det utfordrende å finne det som passer akkurat deg.

Dinside har skrevet om flere av sparemåtene, så derfor samler vi opp noen av høydepunktene som kanskje kan hjelpe deg å velge riktig.

Nederst i saken finner du en skjematisk framstilling av spareproduktene og hvem de passer for.

Aksjesparekonto (ASK)

Nylig kom nyheten om at regjeringen forlenger fristen for å flytte aksjer og verdier inn på en aksjesparekonto (ASK), igjen.

Forbrukerrådet mener at uten forlengelsen, ville det vært mange forbrukere som ikke hadde fått med seg endringene i tide til å rekke bankenes flyttefrister i år.

ASK er en konto hvor du kan kjøpe og selge enkeltaksjer og aksjefond med utsatt skatt. Når du en gang i fremtiden tar ut avkastningen fra kontoen, derimot, må du betale gevinstskatt. En ASK passer for deg som tåler risiko, altså at pengene dine både synker og øker i verdi, samt deg som har en lengre tidshorisont enn fem år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer