Slik får du beste rente

Du kan kutte renten før morgendagens rentemøte.

Er du spent på hva sentralbanksjef Øystein Olsen gjør med renten i morgen?  Foto: PER ERVLAND
Er du spent på hva sentralbanksjef Øystein Olsen gjør med renten i morgen? Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økonomisk uro i Europa og USA skaper større usikkerhet rundt den norske renten, som igjen skal vurderes av Norges Bank i morgen kl 14.00.

Det er imidlertid så stor konkurranse i det norske bankmarkedet, at du kan utnytte den til din fordel.

Nye kunder får gjerne de beste tilbudene. Deretter setter bankene sakte men sikkert opp rentene dine mer enn det de tar av nye kunder.

Vi har samlet tipsene du kan bruke for at banken skal vurdere deg som en bedre lånekunde. Resultatet kan være flere tusen kroner spart i løpet av et år.

Bedre rente til store lån

Merk deg først noen av bankenes prinsipper som fører til forskjellsbehandling av kunder: Som oftest tilbyr bankene deg en bedre avtale dersom du binder deg til flere produkter og tjenester. Du bør undersøke om det lønner seg for deg å bli såkalt totalkunde. Men tidligere i sommer fikk DnB NOR en advarsel av Finansportalen for å ha dyttet kunder inn i produktpakker.

De fleste bankene gir også en lavere rente jo mer du låner, men husk at dette gjelder selve beløpet og ikke belåningsgraden. For da er det motsatt: du får som regel høyere rente jo høyere belåningsgraden er, det vil si hvor stor andel av boligens markedsverdi du trenger å låne. Dette fordi banken da regner deg som en mindre sikker betaler og de anser sin egen risiko som større ved å låne deg pengene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer