Slik får du cv-en til å stikke seg ut i mengden

Lønner det seg å være original og kreativ?

YOUTUBE-CV: Svenske Anna har opprettet en egen hjemmeside for å promotere seg selv. Her ser du et bilde fra hennes Youtube-cv. Foto: Youtube
YOUTUBE-CV: Svenske Anna har opprettet en egen hjemmeside for å promotere seg selv. Her ser du et bilde fra hennes Youtube-cv. Foto: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye tall fra Arbeids- og velferdsetaten (Nav) viser at arbeidsledigheten har økt den siste måneden, og at 76.100 personer står uten arbeid.

Det betyr at det kan være hard kamp om beinet når de mest attraktive stillingene lyses ut. Da gjelder det å presentere seg på en måte som gjør at cv-en og jobbsøknaden skiller seg ut.

>>> Ti cv-myter>>> Slik kupper du jobbintervjuet

Egen hjemmeside og Youtube-cv

Mange velger å være ekstra kreative når de former både cv og søknad. En av disse er svenske Anna, som står bak nettsiden Annatjobb.nu. I stedet for å søke jobb på tradisjonell måte, har Anna opprettet en hel kampanjeside om seg selv, der du finner lydklipp med arbeidsprøve, cv-en hennes i papirform, og en cv i Youtube-versjon. Alt dette under parolen «Gi Anna en annen jobb».

Det finnes en rekke andre utradisjonelle metoder jobbsøklere har begynt å bruke for å promotere seg selv. Facebook kan være et ypperlig sted å presentere cv-en sin, med mulighet til å bli eksponert for så og si alle landets arbeidsgivere.

En slik mulighet ville ikke Tom Meier fra Sortland la gå fra seg. Han opprettet en egen gruppe på Facebook under navnet "Tom trenger jobb" - en side som minner om en åpen søknad og cv, tilgjengelig for alle som har en Facebook-profil. Og det angrer han seg ikke på i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer