Slik får du inn litt ekstra

Du har flere muligheter til å dra inn ekstra kroner på tampen av året.

LEI UT: Skal du ikke bruke hytta denne vinteren, kan den potensielt leies ut. Foto: Shutterstock/NTB
LEI UT: Skal du ikke bruke hytta denne vinteren, kan den potensielt leies ut. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

- Er fjellhytta tom i jula? Hvorfor ikke leie den ut til noen som vil sikre seg en hvit jul og samtidig tjene skattefrie kroner? Mange drømmer etter en hvit jul. På fjellet er det mye større mulighet for å få oppfylt den drømmen. Lei den ut, skriver forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

Hvis du har ei hytte kan du motta inntil 10 000 kroner skattefritt hvert år i hytteleie.

Dersom du leier ut hytta eller boligen du normalt bruker selv, vil utleieforholdet komme inn under reglene om korttidsutleie, så lenge det ikke strekker seg over mer enn 30 dager.

Overstiger leieinntekten denne grensa på 10 000 kroner, vil 85 prosent av det beløpet som overstiger 10 000 være skattepliktig, og må dermed tas med i skattemeldingen.

Du kan også leie ut andre ting. Kvadsheim trekker fram for eksempel snøfreser, tilhenger og campingvogn.

Huseiernes Landsforbunds juridiske avdeling får ofte henvendelser fra folk som har leid ut hytta uten kontrakt, og som i etterkant av utleien har fått problem med et eller annet.

- Vanligvis har du som eier hytte en bygningsforsikring og en innboforsikring. Det er ikke gitt at disse forsikringene gjelder hvis du leier ut. Derfor bør du alltid sjekke dette med ditt forsikringsselskap før du leier ut hytta, skriver Huseierne på nettsida sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer