Slik får du jobben

Første gang vi møter noen danner vi oss raskt et bilde av dem. Derfor er det viktig med et riktig kroppsspråk på jobbintervju.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Live Bressendorf Lindseths bok ”Jeg ser det på deg - slik forstår du kroppsspråk” som forteller deg hvordan du bør bruke kroppsspråket aktivt på jobbintervjuet.

Før intervjuetFør et jobbintervju er de fleste nervøse og spente, noe som også påvirker kroppen. Man prøver å finne ut hva intervjuerne egentlig er ute etter, samtidig som man vil gi et godt førsteinntrykk av seg selv.

I de første minuttene av intervjuet er man kritiske til hverandre. Det man sier og gjør kan være det man husker når intervjuet er over. Det aller første inntrykket bygger på signalene man gir og klærne man går i. De som intervjuer deg har dessuten lest litt om deg i søknaden, og bruker det for å danne seg et bilde av deg. Deres førsteinntrykk av deg er et resultat av referansene og preferansene deres.

KlærKlær er noe av det første man legger merke til, og man kan lage seg en ide om hvem personen er ved å se hva man går kledd i. Du gir ulike inntrykk om du stiller opp i slitte olabukser eller dress.

HåndtrykketNeste viktige inntrykk gis av håndtrykket. Du bør passe på å hverken ha for varme eller for kalde hender, ikke ha for tørr hud og ikke være svett. Neglene bør dessuten vaskes og klippes før intervjuet. Her er noen tips til et godt håndtrykk:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer