Slik får du kjæreste

Publisert
Sist oppdatert

Slik får du kjæreste
Er du på jakt etter den store kjærligheten? Nå kan du gå på kurs for å lære hvordan du skal finne deg en kjæreste.

Selv om stadig flere mennesker lever som single er det ikke alltid frivillig. Mange er på evig jakt etter den riktige kjæresten men har vanskeligheter med å finne den rette.

Det har Laila Roald planer om å forandre på. Hun holder kurset ”Lyst på en kjæreste?” i Oslo med hovedstadens mange single mennesker som målgruppe. Kurset holdes flere ganger i høst og har hittil uteksaminert et hundretalls ferdigkursede kjæreste-emner.

Behold forskjellene
- Jeg er opptatt av at mennesker skal ha et mer allright forhold til seg selv. Jeg synes forholdet mellom mann og kvinne er spennende og er opptatt av at vi ikke skal bli for like hverandre, forklarer Laila Roald.

Hun understreker at dette ikke betyr at hun er motstander av likestilling, men at det er viktig å beholde de forskjellene som gjør at vi blir tiltrukket av hverandre.

- Det er viktig å legge forholdene til rett slik at vi blir kjent med hverandre. Om du vil finne en å dele livet ditt med må du jo finne en måte å ha det gøy og bli kjent. Derfor mener jeg også at vi bør vente en god stund med å ha sex for å ikke legge unødvendige føringer på forholdet allerede i begynnelsen, mener Roald.

Praksis fremfor teori
Kjæreste-kurset går over syv timer og tar for seg tema som ”Hvilke egenskaper tiltrekker mannen og kvinnen” og ”Hvordan vet jeg at han/hun er den rette for meg”. Deltakerne går her gjennom ulike faser i et kjærlighetsforhold for å lære seg å kjenne igjen de vanligste fellene.

Og til tross for et intensivt kurs mener Roald at det meste av kunnskapen om kjærligheten tross alt må prøves i praksis.

- Det er ikke mangel på kunnskap og informasjon som gjør at vi ikke legger om vanene slik at vi får mer glede og moro i livet. Endringer i livet er jo ikke teori. Jeg pleier å si at ”hvis du alltid gjør det du alltid har gjort, vil du alltid få det du alltid har fått”, ler Roald.

Smarte råd
Et heldagskurs i kjærlighet kan ikke oppsummeres kort på noen setninger Men Roald gir et godt råd til begge kjønn i jakten på kjærligheten.

For moderne kvinner består utfordringen i å uttrykke sin styrke på en feminin måte. Menn liker kvinner som får menn til å føle seg som menn - og det gjør kvinnen ved å uttrykke sine feminine sider.

Norske menn bør i følge Roald tillate seg å være langt mer aktive i forholdet til kvinner.

- Alle kvinner jeg har snakket med på kursene setter pris på at en mann ringer med en invitasjon til en date. En mann som tar opp telefonen og er aktiv i å be med kvinner ut vil oppleve noen avslag, men har også langt større mulighet til å finne en riktig partner, sier Laila Roald.

Mozon 07.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer