Brukt opp pengene i ferien?

Slik får du kontroll på økonomien etter sommerferien

Det er fort gjort å bruke mer penger enn du burde når det er sol og sommerfri.

HVEM HAR RÅD TIL DROSJE?: Har dere akkurat kommet hjem fra ferien og er helt blakke, er det om å gjøre å få privatøkonomien på rett kjøl igjen så fort som mulig, ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HVEM HAR RÅD TIL DROSJE?: Har dere akkurat kommet hjem fra ferien og er helt blakke, er det om å gjøre å få privatøkonomien på rett kjøl igjen så fort som mulig, ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I forkant av sommerferien ga Dinside deg mange gode reisetips, blant annet når det lønner seg å bestille flybilletter, hvor du finner billige restplasser og hvilken danskebåt som har billigst mat.

Ikke minst kom vi med råd til hvordan du får mest mulig ut av feriepengene dine. Likevel er det fort gjort å sprenge feriebudsjettet sitt.

- Norskekronen er svak og mange skeier litt ekstra ut når de først er på ferie. Vi velger flotte hotell, dyre middager, aktiviteter og shopping. For mange resulterer det i at man kommer hjem med tom konto og stor kredittkortgjeld, sier Anne Motzfeldt, forbrukerøkonom i Danske Bank.

Dermed blir sensommeren riktig tid å ta de økonomiske grepene som får deg på rett kjøl igjen. Dinside gir deg ekspertenes beste tips.

Kredittkortregningen kan komme som et sjokk

Forbruker Europa anbefaler deg å bruke kredittkort for større kjøp når du er på ferie i andre land, så langt det er mulig. Da kan du nemlig benytte deg av kortreklamasjon hvis det viser seg at du har blitt lurt, eller at det er noe feil med varen, og du ikke kommer noen vei med de du har handlet fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer