Spare penger på ferie

Slik får du mest mulig ut av pengene dine i ferien, og etterpå

Det kan være lurt å spare også.

FERIEPENGER: Det er viktig å bruke feriepengene til det de er ment for, mener Elisabeth Realfsen i Finansportalen. Du fortjener nemlig en avslappende ferie fra jobb. Men, feriepengene du eventuelt ikke bruker, gjør du lurt i å spare eller betale gjeld med. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FERIEPENGER: Det er viktig å bruke feriepengene til det de er ment for, mener Elisabeth Realfsen i Finansportalen. Du fortjener nemlig en avslappende ferie fra jobb. Men, feriepengene du eventuelt ikke bruker, gjør du lurt i å spare eller betale gjeld med. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart kommer feriepengene inn på konto, og kanskje er du så heldig at du i tillegg får penger igjen på skatten i juni.

Trolig har du allerede bestilt årets ferietur, med mindre du belager deg på å kapre en rimelig restplass eller å være hjemme i ferien, men pengene du får i sommermåneden kommer godt med på feriebudsjettet.

Du bør, imidlertid, tenke over hva du bruker skatte- og feriepengene til, og ikke bruke dem som om sommeren aldri går over. For, det gjør den.

- Mens feriepengene gjerne går til ferie, levekostnader og aktiviteter gjennom sommeren, brukes skattepengene ofte til innfrielse av gjeld og settes til sparing, sier Anne Motzfeldt, forbrukerøkonom i Danske Bank.

Hun mener det er viktig å kose seg i sommerferien, men ikke la det gå på bekostning av den personlige økonomien din. Derfor er det lurt å være føre var og lage en plan for bruk av ferie- og skattepengene.

Lurt å spare feriepenger du har til overs

Ifølge en undersøkelse Ipsos har gjennomført for DNB, skal flesteparten av respondentene bruke penger de får igjen på skatten til sparing og ferie. De samme formålene troner øverst på listen over hva feriepengene skal gå til, bare i motsatt rekkefølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer