Fridager 2019 og 2020

Slik får du mest ut av resten av ferien

Slik makser du resten av ferieåret 2019 - mens du venter på ferien 2020.

MAKS JULEFERIEN: Med smart planlegging av juleferien kan du få 12 eller 16 dagers sammenhengende fri kun ved å bruke tre-seks feriedager. Foto: Kristin Sørdal
MAKS JULEFERIEN: Med smart planlegging av juleferien kan du få 12 eller 16 dagers sammenhengende fri kun ved å bruke tre-seks feriedager. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det blir ikke bedre enn ferieåret 2019: I inneværende år får du faktisk full pott med tanke på offentlige fridager som kommer i tillegg til dine opptjente feriedager.

I 2019 kan vi kose oss med 10 ekstra fridager i form av offentlige høytids- og helligdager - eller hele 12 dager dersom du i tillegg har fri hele julaften og nyttårsaften.

Selv om sommerferien og årets hovedferie er over for denne gang, er det fremdeles muligheter for langfri dersom du sparer noen fridager til jul og nyttår.

Og ja, det er trist å melde, men etter årets fråtsing i ekstra fridager, går det bare nedover: Nå må vi nemlig helt til 2024 før vi får full pott på feriedagene igjen.

Slik makser du juleferien 2019

Jula i år er veldig bra med tanke på potensialet for å kunne ta ut en lengre ferie kun ved hjelp av få feriedager:

Julaften er på en tirsdag, og da er det fri både onsdag og torsdag, samt eventuelt nyttårsaften og 1. nyttårsdag påfølgende tirsdag og onsdag.

I 2019 kan du altså få 12 dager sammenhengende fri kun ved å ta ut tre eller fire feriedager, avhengig av om din arbeidsgiver gir alle ekstra fri julaften og nyttårsaften, eller om du har halv arbeidsdag de dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer