Privatøkonomi til pensjonister

Slik får du mye bedre økonomi som pensjonist

Pensjonisttilværelsen byr på et kraftig inntektskutt, men med litt planlegging, kan du leve godt likevel.

LIVETS FRUKTER: Når du blir pensjonist, høster du penger fra inntektene dine gjennom livet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LIVETS FRUKTER: Når du blir pensjonist, høster du penger fra inntektene dine gjennom livet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Når arbeidslivet går mot slutten, har du gjerne spart opp en god pensjon, som du kan leve av på dine gamle dager.

Du drømmer gjerne om å reise steder du ikke har hatt tid til å dra til som yrkesaktiv, eller kanskje du vil ta malekurset du aldri fikk presset inn i timeplanen.

Det er, derimot, ikke sikkert at pensjonen din er stor nok til å leve bekymringsfritt av. Ifølge Kristin Ruud, kommunikasjonssjef i Pensjonistforbundet, er det en myte at alle pensjonister har god råd.

- Andelen minstepensjonister har økt de siste par årene. Har du minstepensjon, betaler du liten eller ingen skatt, og dermed får du heller ikke skattelettelser, sier Ruud.

Samtidig har prisen på mat, klær, kommunale tjenester, samt egenandel på medisiner og helsetjenester økt, påpeker hun. De siste tre årene har pensjonister tapt kjøpekraft.

Dinside har derfor samlet noen tips til hvordan du kan forvalte pensjonspengene dine, slik at du virkelig kan oppleve glansdagene dine som pensjonist.

Fraråder seniorlån

Pensjonistforbundet har en rådgivningstelefon, og der får de svært mange spørsmål om bostøtte, oppholdskostnader på sykehjem, seniorlån, kredittkortgjeld og krise fordi bilen må på verksted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer