Skattemeldingen 2017

Slik får du ny skatteberegning etter at du har gjort endringer

Skatten som er regnet ut i skattemeldingen er nemlig kun foreløpig.

NY SKATT: Logger du deg inn via Altinn og endrer i skattemeldingen, kan du få en ny skatteberegning etter hvert som du fører inn nye tall og opplysninger. Foto: skjermdump.
NY SKATT: Logger du deg inn via Altinn og endrer i skattemeldingen, kan du få en ny skatteberegning etter hvert som du fører inn nye tall og opplysninger. Foto: skjermdump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er skattemeldingen tilgjengelig digitalt, og sannsynligvis har den kommet i postkassen hvis du får den på papir.

Det er opp til deg å sjekke at tallene og opplysningene om deg er riktige, og om det du får igjen eller må betale i restskatt faktisk stemmer.

Dersom du gjør endringer i skattemeldingen via Altinn, kan du få en ny skatteberegning etter hvert som du retter opp i tall og opplysninger.

Dette får du ved å klikke på «start skattebergening» i menyen til høyre, som du ser i bildet øverst i artikkelen.

Da får du opp en ny, foreløpig beregning, som på bildet under.

RESTSKATT: Når du har rettet opp i forhåndsutfylte tall og lagt til andre opplysninger og skattefradrag, får du opp en ny skatteberegning. Foto: skjermdump.
RESTSKATT: Når du har rettet opp i forhåndsutfylte tall og lagt til andre opplysninger og skattefradrag, får du opp en ny skatteberegning. Foto: skjermdump. Vis mer

For eksempel kan dette være nyttig hvis du har fått restskatt og har funnet feil i tallene eller fradrag som ikke er kommet med. Da får du opp et nytt anslag på hvor mye restskatt du skal betale etter endringene.

Eksempelvis vil gjeld og gjeldsrenter til samboerpar som eier bolig, kun føres opp på hovedlåntaker. Ved å dele dette på begge i samboerforholdet, vil dette kunne redusere restskatten til den som gjeldsutgiftene ikke var ført opp hos i utgangspunktet.

Ikke utregnet skatt

Har du ikke fått foreløpig skatteberegning i det hele tatt? Det kan være flere grunner til dette, ifølge Skatteetaten:

  • Du er kildeskattyter, altså at du bor i utlandet og får pensjon fra Norge, som du betaler kildeskatt av.
  • Du er næringsdrivende eller ektefelle eller meldepliktig samboer av en næringsdrivende.
  • Du bor på Svalbard, eller er ektefelle eller meldepliktig samboer med en som bor der.
  • Du er diplomat.
  • Du bor i utlandet, men har skattepliktig eiendom eller næring i Norge.
  • Du har en arbeidsgiver som har rapportert én ellere flere av ytelsene LONN_UTL, LONN_STAT_UTL, BONUS_FORSVAR, NATURALYTELSE_UTL, JAN_MAYEN_ANTARKTIS, NETTOLONN, NETTOLONN _UTL eller SKFRI_LONN_TRYGDEPL via a-meldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer