Slik får du orgasme

Publisert
Sist oppdatert

Slik får du orgasme
”Kjære Elsa, jeg har vært sammen med en mann i ett år nå, og vi har det topp - eneste problemet er at jeg ikke får orgasme.” Les sexologens svar.

Kjære Elsa
Hei, jeg har vært sammen med samme mann i ett år nå, og vi har det bra, eneste problemet er at jeg ikke får orgasme. Jeg tror dette problemet er større enn jeg først har antatt når jeg tenker over det.

Sexlivet har jo dabbet litt av, men jeg trodde det var normalt, at forholdet blir litt mer hverdagslig. Saken er at vi snakker av og til om dette problemet, at jeg ikke får orgasme. Jeg får orgasme på egen hånd, og jeg har fått orgasme sammen med han, men har fremkalt den selv, og den var ikke på langt nær like god.

Han føler seg mislykket, som ikke greier å gi meg en orgasme, jeg sier at det ikke gjør noe, for jeg nyter det likevel, men han vil så gjerne, og jeg prøver å veilede han, jeg har masturbert for han, så han vet hva jeg gjør for å få orgasme, men det har ikke hjulpet så mye.

Jeg har ikke så lett for å snakke om dette temaet heller, vet ikke hvorfor, men har vel blitt oppdratt til at sex er synd å skam med mindre man er gift. Jeg snakket aldri med foreldrene mine om noe, fordi min mor spesielt alltid kom med et dømmende svar, så da ble det til at jeg holdt det meste for meg selv.

Når jeg tenker over det, så tar jeg ofte initiativ til sex, så da begynner jeg å tenke, er det fordi han føler seg mislykket, fordi han ikke får meg til å komme…

Hvis jeg har noen mentale sperrer, hvordan kan jeg bli kvitt disse, jeg hater å vite at han føler seg som en idiot, på grunn av meg, jeg vil ikke simulere noe heller, fordi det vil bare ødelegge, han ville ikke føle seg noe bedre om han fikk vite det i etter tid...!
Vennlig hilsen en som er veldig frustrert!

Kjære deg
Mitt råd til dere, er at dere forsøker å snakke om hva dere opplever som vanskelig og hva som dere synes fungerer bra! Du har sannsynligvis utviklet en god metode for å få orgasme, og føler derfor ikke behov for å få orgasme på andre måter? Vanligvis lærer en seg noen stimuleringsteknikker som en foretrekker fremfor andre, og da kan det være vanskelig å åpne opp for nye, som ofte ikke føles så bra.

Det kan være nyttig å vite at kroppen er i stand til å få orgasme på utallige måter, så man skal være åpen for nye impulser, og akseptere at nytelsen kan komme på flere måter.

Det beste rådet jeg kan gi dere, er at dere nyter seksualiteten sammen og at dere forsøker å være fornøyde med at dere begge faktisk kan få orgasme. På sikt kan dere kanskje utvikle nye mønstre sammen, det vil si nye veier til orgasme, dersom dere kan slappe av og nyte ulike former for seksuell stimulering. Noen ganger kan en bli overrasket over at helt nye ting kan oppstå, nye veier til ekstase også i forhold som har vart en stund. Det er viktig at din kjæreste, og alle andre gutter og menn skjønner at det ikke er de som gir kvinnen orgasme, det er et samspill mellom to parter. Jeg vil også anbefale at istedenfor at han skal kopiere din måte å masturbere på, så skal dere finne ut hvordan du liker at han stimulerer deg - på sin måte. Da må du ikke være innstilt på å smake epler, om han serverer deg fiken!

Lykke til. Jeg kan for øvrig anbefale deg å se hva vi ellers skriver om orgasme andre steder på Mozon.no
Hilsen Elsa

Mozon.no, 14.10.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer