Slik får du pene ben

Sommeren er tiden for skjørt og sandaler. Slik kommer du på go'fot med apostlenes hester.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferien er her og det er på tide å gi føttene et skikkelig løft. Slik gjør du det:

1.FOTBADBegynn fotpleien med å file bort hard hud for deretter å bade føttene i lunkent vann. Bruk gjerne mineralsalt, plantesåpe eller grønnsåpe som er bakteriedrepende. Bruk gjerne et produkt som du nyter lukten av, da blir fotbadet ekstra deilig. Fotbad er avslappende og gir deg også varmen tilbake i kroppen om du er litt frossen. Du bør sitte med bena i vann i ca. 15 minutter slik at huden på føttene blir helt oppmyket.

2. KLIPP NEGLENE RETT AVNår du skal klippe tåneglene, er det viktig at du har en god neglesaks/klipper, og at du klipper neglene rett av. Ikke rund neglene i kantene, da kan du risikere å få inngrodde negler. Tåneglene blir ofte fine dersom du filer de etter at du klipper dem. Slik unngår du også spisse kanter på neglene, og negleoverflaten får en glatt og fin flate.

3. NEGLEBÅNDDu kan gjerne bruke en orangepinne til å forsiktig rense bort det som sitter under neglekanten og på neglebåndene nederst ved neglene.

4. FIL BORT HARD HUDBruk en fotfil til å file eventuelle rester av hard hud. Huden på føttene er fortsatt myk etter fotbadet, slik at den harde huden lett files av med fotfilen. Ikke fil for lenge, slik at du blir sår. Det tar en stund å få bort all den harde huden dersom du ikke har filt føttene på en stund. Husk at det er bedre å file ofte og mindre enn mye og sjelden. Når føttene er ferdigfilte er det fint om du tørker/vasker bort den døde huden som er filt bort før du smører føttene inn med krem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer