Slik får du pengene dine tilbake

Det er lettere enn man skulle tro.

STORE SUMMER:  I fjor ga småsummene fra frikortordningen staten en inntekt på 51 millioner kroner. Foto: KRISTIN SØRDAL
STORE SUMMER: I fjor ga småsummene fra frikortordningen staten en inntekt på 51 millioner kroner. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside skrev i helgen om hvordan staten ikke utbetaler beløp under 200 kroner, når du har betalt inn mer enn grensen for frikort.

Totalt sett tjente staten 51 millioner på syke nordmenn gjennom denne ordningen i fjor.

Men det finnes en løsning som likevel kan gi deg pengene dine tilbake.

LES OGSÅ: Skaff deg oversikt med e-resept

Dette kan du gjøre

I etterkant av at vi publiserte artikkelen, har flere av leserne våre tipset oss om at det finnes en løsning på problemet. Både via e-post, i sosiale medier og i kommentarfeltet vårt har flere påpekt at man faktisk kan få pengene sine tilbake.

Grensen for å få frikort ligger på 2.185 kroner for egenandelstak 1. Betaler du inn et beløp over dette, får du altså ikke tilbake pengene dine hvis beløpet er under 200 kroner.

Selv om det er snakk om et mindre beløp, er det ikke alle som syns det er greit ikke å få tilbakebetalt det man betaler over frikortgrensa.

LES OGSÅ: 2,3 millioner nordmenn har nå tilgang til kjernejournal

Frikort

Synes du det er greit at staten beholder beløp under 200 kroner? (Avsluttet)
Nei, mine penger er mine penger.(47%) 673
Nei, av prinsipp er dette ikke greit.(40%) 581
Ja, men det kan bety litt for noen utsatte grupper.(7%) 94
Ja, det er snakk om lave beløp.(6%) 89
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Her er løsningen:
Når du har mottatt frikortet ditt, lar du rett og slett være å bruke det neste gang du er hos legen, eller på apoteket. På denne måten vil beløpet du har betalt inn mest sannsynlig overstige 200 kroner, og beløpet ditt vil bli utbetalt.

Da Dinside forrige uke spurte Helsedirektoratet om tips til hvordan man kunne unngå å tape penger i forbindelse med utbetalingsgrensen, kom de kun med dette svaret.

- Beløpsgrensen på 200 kroner er vedtatt av Stortinget. Helsedirektoratet ønsker ikke å svare på spørsmålet om hvordan man kan unngå å havne under dette beløpet.

LES OGSÅ: Nå skal sykemeldte fortere ut i jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer