Spar der du kan

Slik får du pengene til å strekke til

Det er ikke lett å få økonomien til å gå rundt når du er ung. Aldersgruppen har selv kommet med de beste tipsene de bruker i hverdagen.

SPAREGURU: Silje Sandmæl forteller hvordan du skal få kontroll på økonomien og klare å spare. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
SPAREGURU: Silje Sandmæl forteller hvordan du skal få kontroll på økonomien og klare å spare. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange er det vanskelig å spare penger hver måned, spesielt hvis økonomien ikke er så god som en kunne ønsket. Ett av de smarteste grepene er å gjøre små, usynlige endringer i hverdagen.

Sparte 7 000 i måneden

Student Mina Stenberg forteller at hun gikk på en smell de første ukene etter hun flyttet inn med kjæresten.

- Vi er begge veldig glad i mat, så vi valgte å bruke mye penger på det. Det ble kanskje litt mye de første ukene når vi så at vi hadde brukt 11 000 kroner på en måned, forteller Stenberg.

Kjæresteparet fikk sjokk når de så hvor mye penger det gikk til mat, og bestemte seg for å stramme inn. Nå planlegges ukene slik at mathandelen kun skjer en gang i uken, med et budsjett på 1000 kroner til sammen i uka.

Tobias Werner forteller at han prøver å ikke kjøpe noe utenom ukeshandelen.

- Jeg sluttet å småhandle, og har klart meg i to måneder nå, forteller Werner.

Det er ofte de små innkjøpene, som en kaffe eller en bolle på veien, som utgjør store summer når man legger dem sammen.

Viktige kutt

Forbrukerøkonom og programleder, Silje Sandmæl, forteller at det oftest er kaffen på vei til jobb som kan være økonomisk smart å kutte ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.