Slik får du varen hjem til Norge

JetCarrier gir deg amerikansk postadresse, og vi har testet tjenesten.

Det er fullt mulig å handle i amerikanske nettbutikker - selv om de ikke sender varene til Norge. I dette tilfellet kostet frakten 445 kroner. Foto: Kristina Picard
Det er fullt mulig å handle i amerikanske nettbutikker - selv om de ikke sender varene til Norge. I dette tilfellet kostet frakten 445 kroner. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs nettbutikker bugner av varer som er svært billige sammenlignet med et norsk prisnivå. Men ikke alle butikkene tilbyr å sende varen til Norge.

Så hvordan få varen helt hjem til deg?

JetCarrier er et fraktselskap som har spesialisert seg på denne problemstillingen. I flere år har de tilbudt sine kunder å frakte pakken videre til Norge, Sverige eller Danmark. JetCarrier sender alt til deg, med unntak av våpen, våpendeler, medisiner og mat.

Nå har vi endelig testet tjenesten.

VÅR KONKLUSJON: Tjenesten er enkel og pålitelig, men på forhånd er det vanskelig å vite akkurat hvor mye frakten over vil koste deg.

>>> Slik unngår du netthandelfellene

Slik fungerer det

For å handle i mange amerikanske nettbutikker trenger du en amerikansk postadresse, og det er dette JetCarrier kan tilby deg.

  1. Registrer deg

  Ved å registrere deg hos JetCarrier, som er gratis, legger du inn dine personalia og får raskt en amerikansk postadresse i New Jersey i USA, hvor selskapet holder til.

  2. Handle i nettbutikken

  Når du har adressen klar, kan du gjennomføre den handelen du ønsker og oppgi din JetCarrier-adresse som leveringsadresse hos nettbutikken. Ta vare på alle detaljer om ordren din, for denne informasjonen trenger du i neste steg av prosessen.

  3. Bestill pakke

  Det er ikke slik at JetCarrier automatisk vet hva de skal gjøre med den posten som blir sendt til dem i ditt navn. Så fort du har bestilt noe fra en nettbutikk, bør du bestille en pakkesending hos JetCarrier.

  Når du bestiller pakken (som egentlig er en bestilling av frakten), så kan du velge mellom flyfrakt og sjøfrakt. Det første går raskere, men er også litt dyrere, og prisene er også avhengig av pakkens vekt og volum.

  Full prisliste finner du her

  Når du har bestilt forsendelsen/pakken, har du fortalt JetCarrier at du venter en pakke og hvordan den skal sendes videre. I denne prosessen må du fylle inn navn/beskrivelse av hver enkelt vare du har bestilt samt den nøyaktige prisen.

  4. Send kvittering

  Før bestillingen er godkjent, vil JetCarrier at du sender dem en kvittering på det du har kjøpt. Kvitteringen vil i de fleste tilfeller være ordrebekreftelsen du har mottatt fra nettbutikken du har handlet i. Denne sender du per e-post ved å klikke på en lenke

Du finner fakturaen din når du logger deg inn hos JetCarrier.com.
Du finner fakturaen din når du logger deg inn hos JetCarrier.com. Vis mer


Pris og levering

Som nevnt over, avhenger pris og sendetid av hvilken transport du bestiller for pakken din, og av pakkens vekt og volum. På sine nettsider har JetCarrier en kalkulator hvor du kan beregne prisen hvis du kjenner pakkens vekt og størrelse, men problemet her er at det gjør du veldig ofte ikke.

Usikker på toll og mva? Prøv vår NETTHANDELSKALKULATOR

Prisen du får oppgitt, inkluderer tollgebyr, ofte kalt spedisjonsgebyr hos andre fraktselskaper, men du betaler 25 prosent merverdiavgift av varens verdi i tillegg til prisen på frakten. Dette er selvsagt ikke unikt for denne tjenesten. Merverdiavgift ville du betalt også om varen ble sendt direkte til deg i Norge. På klær og enkelte andre varer fra USA betaler du også toll.

>>> Disse varene er helt tollfrie

Vi bestilte en pakke med tre plagg fra nettbutikken Bluefly.com. Fra varen var hos JetCarrier til den kunne hentes på postkontoret i Norge tok det 12 dager. Da benyttet vi oss av flyfrakt.

Regningen/fakturaen får du tilsendt på e-post, og du finner den også når du logger deg inn hos JetCarrier.com.

Totalt kom regningen på 1.121,95 kroner, hvorav frakten utgjorde 445 kroner, mens 441 kroner var merverdiavgift (25 prosent av varenes verdi). Resten av beløpet, 235,94 kroner, var toll og merverdiavgift på toll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer