Slik fikser du lavere rente på boliglånet

Dette kan du gjøre selv for å få bedre rente.

RENTEJUSTERING: Du kan få lavere rente på boliglånet om du bytter bank, eller har mulighet til å refinansiere lånet i egen bank. Foto: PER ERVLAND
RENTEJUSTERING: Du kan få lavere rente på boliglånet om du bytter bank, eller har mulighet til å refinansiere lånet i egen bank. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved Norges Banks rentemøte i dag forble styringsrenten uendret. Det er langt flere faktorer enn styringsrenten som påvirker boliglånsrentene, og mye du kan gjøre selv for å få et gunstigere boliglån.

Svært mange bankkunder vil kunne få lavere rente ved å bytte bank. Dessuten er det mange boliglånskunder som kan tjene på å refinansiere lånet i egen bank.

Pass på dette ved bankbytte

For noen uker siden valgte flere banker å justere ned sine boliglånsrenter. Men selv om din bank har satt ned renta, trenger det ikke å bety at ikke andre banker har en enda bedre boliglånsrente enn din bank. Eksempelvis lå forskjellen på rentene vi har sett nærmere på etter nedjusteringen, på rundt 0,3 prosentpoeng.

Er du i tvil om det er andre banker som kan gi deg bedre betingelser, bør du sjekke hva som er billigste boliglån nå, basert på renteoversikten på boliglån fra Finansportalen.

Merk deg at det kan ta noen år før bankbyttet lønner seg.

Enkelte kan dessuten sikre seg ekstra lav boliglånsrente, men dette gjelder kun de som jobber i staten. Ved å flytte boliglånet til Statens pensjonskasse, vil du få en langt lavere boliglånsrente enn hos bankene. Og dette gjaldt hele 450.000 nordmenn da vi skrev om muligheten i 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer