Lån til hytte

Slik finansierer du hyttedrømmen

Og så mye vil hytta koste deg per døgn.

HYTTESOMMER: Mange skal tilbringe sommerferien på hytta, mens andre er på utkikk etter ei hytte de kan bruke feriedagene på. Foto: Shutterstock.
HYTTESOMMER: Mange skal tilbringe sommerferien på hytta, mens andre er på utkikk etter ei hytte de kan bruke feriedagene på. Foto: Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi går inn i en sommer hvor mange planlegger å tilbringe ferien i Norge.

Dette har ført til at interessen for hyttekjøp har eksplodert.

Eiendom Norge melder om uvanlig mange hyttekjøp den siste tiden, og DNB har hatt en 20 prosent økning i hyttesalget i mai, sammenlignet med samme tid i fjor, meldte NRK tidligere i uka.

- Hyttemarkedet har fått fart på seg den siste tiden. Mange har kanskje tenkt på å kjøpe hytte i flere år, og har fått det siste dyttet nå, sier Karlin Moen i Norsk Familieøkonomi til Dinside.

- Forhåpentligvis har de også vurdert de løpende kostnadene som kommer med hyttedrømmen, legger hun til.

Dyrere enn andre lån

Sett at du må ta opp et lån for å finansiere hyttedrømmen, er det da et hyttelån som er tingen, eller er det andre lånemåter som lønner seg?

På Finansportalen kan du avgrense søket ditt til å vise «lån til fritidsbolig». Trenger du én million kroner i lån til å finansiere ei hytte til to millioner, for eksempel, får du følgende toppliste per 28. mai 2020:

Lånene over er basert på lån av én million kroner og hytteverdi til to millioner, altså 50 prosent belåningsgrad. Låntaker er 40 år og velger å betale ned lånet over 15 år. Lånene har alt inkludert og krever ikke annet produkt hos långiver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.