Lån til hytte

Slik finansierer du hyttedrømmen

Og så mye vil hytta koste deg per døgn.

HYTTESOMMER: Mange skal tilbringe sommerferien på hytta, mens andre er på utkikk etter ei hytte de kan bruke feriedagene på. Foto: Shutterstock.
HYTTESOMMER: Mange skal tilbringe sommerferien på hytta, mens andre er på utkikk etter ei hytte de kan bruke feriedagene på. Foto: Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi går inn i en sommer hvor mange planlegger å tilbringe ferien i Norge.

Dette har ført til at interessen for hyttekjøp har eksplodert.

Eiendom Norge melder om uvanlig mange hyttekjøp den siste tiden, og DNB har hatt en 20 prosent økning i hyttesalget i mai, sammenlignet med samme tid i fjor, meldte NRK tidligere i uka.

- Hyttemarkedet har fått fart på seg den siste tiden. Mange har kanskje tenkt på å kjøpe hytte i flere år, og har fått det siste dyttet nå, sier Karlin Moen i Norsk Familieøkonomi til Dinside.

- Forhåpentligvis har de også vurdert de løpende kostnadene som kommer med hyttedrømmen, legger hun til.

Dyrere enn andre lån

Sett at du må ta opp et lån for å finansiere hyttedrømmen, er det da et hyttelån som er tingen, eller er det andre lånemåter som lønner seg?

På Finansportalen kan du avgrense søket ditt til å vise «lån til fritidsbolig». Trenger du én million kroner i lån til å finansiere ei hytte til to millioner, for eksempel, får du følgende toppliste per 28. mai 2020:

Lånene over er basert på lån av én million kroner og hytteverdi til to millioner, altså 50 prosent belåningsgrad. Låntaker er 40 år og velger å betale ned lånet over 15 år. Lånene har alt inkludert og krever ikke annet produkt hos långiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer