Tips til julegavehandel 2018

Slik finner du de beste, brukte julegavene

Finn.no opplever at stadig flere kjøper og selger flott gavemateriale gjennom dem.

GI BORT BRUKT: Du kan finne mye fint brukt både på Finn, Fretex og bruktsalg. Fire av ti nordmenn er positive til å få brukte julegaver, ifølge en undersøkelse fra Finn.no Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
GI BORT BRUKT: Du kan finne mye fint brukt både på Finn, Fretex og bruktsalg. Fire av ti nordmenn er positive til å få brukte julegaver, ifølge en undersøkelse fra Finn.no Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kjenner du noen som ønsker seg et utstoppet elghode, fotballbord eller en rosa vannkoker? Alt dette kan du finne på Finn.no til en mye billigere penge enn det koster å kjøpe nytt i butikk.

- Det har vært en klar økning i kjøp og salg av brukte ting i forbindelse med jul. Nå er det rett og slett mer akseptert å gi bort brukte gaver, sier Kristine Eia Kirkholm i Finn til Dinside.no.

Ifølge en undersøkelse markedsplassen har gjennomført, er fire av ti nordmenn positive til å få brukte gaver til jul, mens kun 16 prosent er negative.

- Si ifra om du aksepterer brukte gaver

Å gi brukt til jul sparer både lommeboka og miljøet, påpeker Silje Sandmæl i DNB. I tillegg er jula en fin tid å rydde i klesskap og boder, for så å gi bort eller selge det du ikke bruker lenger.

- Det er nok enklere å gi brukte julegaver til små barn, som ikke tenker over pris eller om noe er nytt eller brukt. Vi voksne er klart mer skeptiske, men er du positiv til brukte gaver, oppfordrer jeg deg til å sette dette på årets ønskeliste, sier Sandmæl til Dinside.no.

Hjemmelaget er vellaget

Kreativitet gjør også julehandelen billigere, legger Elin Reitan i Nordea til. Hun lister opp tre tips:

 • Er du flink til å skrive, kan du skrive et dikt, en sang eller en historie som du pakker inn.
 • Hjemmelaget krydderolje, kjeks, brente mandler eller mandelsmør er også eksempler på julegaver du kan lage selv, og som ikke trenger å koste så mye.
 • Klippekort på barnevakt, husvask, plenklipping eller liknende er gratis, og ofte høyt verdsatt av mottakeren.

Finn gavene

Foruten i ditt eget skap, kan du finne flotte julegaver hos Fretex, i antikvitetsforretninger og på loppemarked.

På Finn.no kan du lage dine egne ønskelister, slik at du kan finne annonser for ting du ønsker å kjøpe eller vil ha selv. Om kort tid vil de også komme med forslag til gavelister for hva du kan kjøpe til ulike familiemedlemmer og venner.

Dinside søkte etter «julegave» på Finn-torget 8. november, og fikk opp 2.649 treff fordelt på ellever kategorier, hvor prisspennet strakte seg fra 0 til 89.000 kroner.

Her er noen av det du kan kjøpe:

 • Vannkoker til 50 kroner
 • Gyngehest i tre til 250 kroner
 • Hjemmestrikket mariusgenser til 990 kroner
 • X-box One S til 1.700 kroner
 • Utstoppet elghode til 3.000 kroner
ANTIKK, TAKK: Kjenner du noen som er glad i flaskeskip, keramikk og elghoder? Da er Finn.no stedet for å finne gaver til dem. Foto: skjermdump.
ANTIKK, TAKK: Kjenner du noen som er glad i flaskeskip, keramikk og elghoder? Da er Finn.no stedet for å finne gaver til dem. Foto: skjermdump. Vis mer

Gode, gamle råd

Da Dinside diskuterte gjenbrukte julegaver med ekspertene i fjor, var dette høydepunktene:

 • En brukt gave kommer kanskje med en spennende bakgrunnshistorie, og, ikke minst, er gjenbruk bra for miljøet.
 • Sifo ser at nye ting erstattes av opplevelser, hjemmelagde og brukte gaver, men understreker at det likevel er viktig at det ligger en klar mening bak gjenbruksgaven.
 • Hos Fretex kan du bytte varer innenfor ti dager, men det er ikke sikkert du er så heldig å finne samme genser i en ny størrelse, for eksempel.
 • Og, for all del: Pass på at bruktgaven du gir bort ikke er noe du har fått fra mottakeren tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer