Tips til julegavehandel 2018

Slik finner du de beste, brukte julegavene

Finn.no opplever at stadig flere kjøper og selger flott gavemateriale gjennom dem.

GI BORT BRUKT: Du kan finne mye fint brukt både på Finn, Fretex og bruktsalg. Fire av ti nordmenn er positive til å få brukte julegaver, ifølge en undersøkelse fra Finn.no Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
GI BORT BRUKT: Du kan finne mye fint brukt både på Finn, Fretex og bruktsalg. Fire av ti nordmenn er positive til å få brukte julegaver, ifølge en undersøkelse fra Finn.no Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kjenner du noen som ønsker seg et utstoppet elghode, fotballbord eller en rosa vannkoker? Alt dette kan du finne på Finn.no til en mye billigere penge enn det koster å kjøpe nytt i butikk.

- Det har vært en klar økning i kjøp og salg av brukte ting i forbindelse med jul. Nå er det rett og slett mer akseptert å gi bort brukte gaver, sier Kristine Eia Kirkholm i Finn til Dinside.no.

Ifølge en undersøkelse markedsplassen har gjennomført, er fire av ti nordmenn positive til å få brukte gaver til jul, mens kun 16 prosent er negative.

- Si ifra om du aksepterer brukte gaver

Å gi brukt til jul sparer både lommeboka og miljøet, påpeker Silje Sandmæl i DNB. I tillegg er jula en fin tid å rydde i klesskap og boder, for så å gi bort eller selge det du ikke bruker lenger.

- Det er nok enklere å gi brukte julegaver til små barn, som ikke tenker over pris eller om noe er nytt eller brukt. Vi voksne er klart mer skeptiske, men er du positiv til brukte gaver, oppfordrer jeg deg til å sette dette på årets ønskeliste, sier Sandmæl til Dinside.no.

Hjemmelaget er vellaget

Kreativitet gjør også julehandelen billigere, legger Elin Reitan i Nordea til. Hun lister opp tre tips:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer