Slik finner du den reelle inntekten!

Tast inn alminnelig inntekt, utlignet skatt og formue. Velg deretter korrekt skatteklasse, og trykk på beregn-knappen for å få et anslag over personens reelle inntekt.

Publisert
Sist oppdatert

Tjenesten tar utgangspunkt i skattereglene for 2003. Det er ikke samme regelverk for utregning av skatt for tidligere år.

Noen kombinasjoner av alminnelig inntekt og utlignet skatt vil gi personinntekt lik null. Dette skyldes i så tilfelle at skatteyteren har fått redusert skatten av spesielle årsaker, som ikke en generell modell basert på grunnreglene i skattesystemet kan ta hensyn til.

Forbehold

Modellen gir et anslag av personinntekten til en ordinær lønnsmotaker i 2003. Det er viktig at riktig skatte-klasse oppgis. For de aller fleste er dette skatteklasse I, mens for eksempel enslige forsørgere er i skatteklasse II.

For pensjonister, selsvstendige næringsdrivende, personer som får tilordnet personinntekt basert på delingsmodellen osv. vil ikke modulen gi et nøyaktig estimat. Modellen tar heller ikke hensyn til 80%-regelen (skattenedsettelse), og godgjørelsesfradag for aksjeutbytte, BSU eller arveavgift. Den er heller ikke tilpasset skatteytere i Finnmark og Nord-Troms.

Tjenesten er opprinnelig laget av Inntekt.no, og gjengitt med tillatelse fra Sol.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer