Slik finner du ditt fond

Her er ekspertenes råd om aksjesparing.

Timingen i markedet er vanskelig, men det finnes noen kjøreregler for smart fomdssparing.        Foto: colourbox.com
Timingen i markedet er vanskelig, men det finnes noen kjøreregler for smart fomdssparing. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige søndag skrev vi om langsiktig sparing i aksjefond, men hvordan vite hvilket fond du skal velge?

- Normalt trenger man ikke gå så altfor langt av gårde. Sånn geografisk synes jeg Norden er et ganske fint område å investere i. Du beholder nærheten til spareområdet, og over tid har Norden-fond absolutt vist seg å være et godt alternativ, sier John Petter Tollefsen, daglig leder i Aksje Norge.

AksjeNorge er en ikke-kommersiell organisasjon som skal bidra til å øke publikums kunnskap om og innsikt i hva aksjer er, hvordan aksjemarkedet fungerer og på hvilken måte man selv kan spare og investere i aksjer og/eller aksjefond.

Lev fett om 30 år!

Investerer i Norge

- Jeg er opptatt av at man ser litt på forvalterne også. Hva sier de? Hva legger de vekt på i sin forvaltning? Bransjefond har per definisjon en vesentlig høyere risiko, men hvis du sitter på kunnskap om en bransje, eller har en rasjonell begrunnelse for hvorfor en bransje vil gjøre det godt i fremtiden, ja så kan det være grunn god nok til å investere noe i et bransjefond.

Tollefsen er selv en ivrig sparer i aksjefond. Han vil ikke trekke frem enkeltfond, men har spredd sin egen portefølje på følgende måte:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer