Raskere renteøkning?

Slik forbereder du deg på raskere rentehopp

Eiendom Norge tror styringsrenta økes allerede juni i år, mens andre analytikere peiler seg inn på renteøkning i desember. Du bør derfor ta noen grep for å være best mulig forberedt.

FØRSTEGANGSKJØPERE: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til deg som vil kjøpe din første bolig, selv om det kan være utfordrende med dagens boligpriser - spesielt i hovedstaden... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 18. mars klokka 10:00 legger sentralbanken fram ny Pengepolitisk rapport fra sentralbanken med oppdatert rentebane - og denne er nok det nærmeste vi kommer en fasit for når styringsrenta økes for første gang siden pandemien traff oss.

Da Norges Bank la fram sist Pengepolitisk rapport i desember 2020, ble det skissert at første renteøkning kommer i starten av 2022.

Flere eksperter har imidlertid tatt til orde for at renta må settes opp tidligere enn dette - blant annet for å dempe den enorme boligprisveksten.

Roper på raskere renteøkning - se spådommene

Februartallene viser at boligprisene fortsetter å stige, og Eiendom Norge har ikke sett en så sterk februarvekst siden innhentingen etter finanskrisen i 2009.

- I tillegg har flere områder i Norge nå en årsvekst i boligprisene på over ti prosent. Vi har ikke sett en så sterk utvikling i boligmarkedet i Norge siden 2016, sier administrerende direktør Henning Lauridsen.

Ifølge Eiendom Norge vil en for sterk boligprisutvikling øke risikoen for finansiell ubalanse i Norge. Dette gjør at de mener det vil være riktig av Norges Bank å sette opp styringsrenta i år, og etter deres syn vil det være klokt å øke renta allerede ved rentemøtet i juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer