Skattemeldingen 2017

Slik forbereder du deg til å fylle ut årets skattemelding

Finn fram årsoppgavene, og sjekk hvilke skattefradrag du kan få.

TYPISKE FEIL: Ifølge Skatteetaten blir det ofte gjort feil knyttet til fradrag og eiendom i skattemeldingen. Derfor er etaten ekstra nøye med å sjekke dette når de får inn de ferdigutfylte skattemeldingene.

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
TYPISKE FEIL: Ifølge Skatteetaten blir det ofte gjort feil knyttet til fradrag og eiendom i skattemeldingen. Derfor er etaten ekstra nøye med å sjekke dette når de får inn de ferdigutfylte skattemeldingene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge til du må sette deg ned og fylle ut skattemeldingen for 2017. Den blir nemlig tilgjengelig 4. april.

Skattemeldingen, som fra og med i fjor endret navn fra selvangivelsen, er kun en foreløpig beregning av om du har betalt for mye eller lite i skatt, mens det endelige skatteoppgjøret kommer tidligst 27. juni.

Du har selv ansvar for å kontrollere at opplysningene i skattemeldingen er korrekte.

For å gjøre dette, må du lete fram en rekke dokumenter fra året som har gått, samt finne ut av hvilke skattefradrag du har rett på.

Her får du derfor en veiledning på hvordan du forbereder deg til å kontrollere skattemeldingen og levere den innen fristen, som er 30. april for privatpersoner.

Lurt å sjekke årsoppgavene jevnlig

Gjennom året mottar du en rekke årsoppgaver fra bank, forsikringsselskap og andre du betaler penger til. I tillegg skal du få en sammenstilling av inntekter og forskuddstrekk fra arbeidsgiver, som vanligvis kommer i januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer