Ny jobb?

Slik forhandler du opp lønna

Og det er mer enn lønn du bør forhandle om...

VIKTIG: Pensjonen din er delt inn i tre deler. I videoen forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand hver enkelt del - og i saken kan du lese mer om hvorfor pensjon bør være en del av lønnsforhandlingene. Video: Storebrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva får du i lønn og pensjon fra arbeidsgiver sammenlignet med andre i samme yrke? Har du forsikring via jobben eller andre goder?

Vet du ikke svarene på spørsmålene over, bør du finne ut av det.

Da vet du om du bør forhandle med arbeidsgiver om høyere lønn eller bedre vilkår - enten du har vært ansatt over lenger tid eller har startet i en helt ny jobb.

Så, bruk første og beste regnværssøndag til å finne ut hvilke kort du har på hånd - og om du bør «slå et slag» med sjefen neste arbeidsuke.

Dumt å ikke spørre

Advokat Fredrik Skyberg i NITO forteller at han får mange henvendelser av medlemmer som ønsker hjelp til å sjekke arbeidsavtalen sin.

- Starter du i ny jobb, skader det sjelden å foreslå høyere lønn enn det første tilbudet fra arbeidsgiver. I mange tilfeller vil arbeidsgiver forvente at du kommer til å be om mer enn det som ligger i det første tilbudet. Dermed kan de legge seg litt under, for å ha forhandlingsmargin. Da kan det være dumt å ikke ha prøvd seg, sier Skyberg.

- Hvis du imidlertid tar for deg alt i kontrakten, og ser om det er andre punkter enn ren månedslønn som kan diskuteres, vil du kunne få flere vinkler å angripe forhandlingen på, legger han til.

Flere forhandlingskort

Så, hva mer enn lønn kan du forhandle om?

Advokat Skyberg lister opp ferie og pensjon:

  • Mange arbeidstakere ønsker seg mer fritid framfor penger. Får du mindre ferie hos ny arbeidsgiver, eller like mye og ønsker deg mer, kan du ha et forhandlingskort på hånden. Kanskje du kan få opp lønna tilsvarende ei arbeidsuke.
  • Dersom du går fra en arbeidsgiver som sparer mer i pensjon til en som sparer mindre, gir det deg et forhandlingskort på hånda. Da kan du si at du i hvert fall skal ha det igjen i lønn.

Her er flere gode tips ved jobbytte:

Følg med på pensjonen

Hvor mye arbeidsgiver sparer i pensjon for deg, bestemmer arbeidsgiveren din, men det spares likt til alle som jobber samme sted, og loven sier at de må spare mellom to og sju prosent av lønna di.

Denne prosenten bør du følge med på, for hvor mye som spares for deg, påvirker i stor grad hva du vil få i pensjon.

- De to første delene av pensjonen din utgjør i snitt 50 til 60 prosent av lønna du har i dag, har forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand tidligere sagt til Dinside.

- Husk at det er like store forskjeller på hva vi får i pensjon som hva vi tjener. Derfor er det å sjekke norskpensjon.no for å se hvor mye pensjon du kommer til å få, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer