Spotpris

Slik «forsikrer» du deg mot strømprishopp

Plutselig steg spotprisen på strøm med over 77 prosent.

BRATT KURVE: Første uka i november registrerte kraftbørsen Nordpool et kraftig hopp i strømprisen. Det kan fort koste deg flere hundrelapper de neste månedene hvis du ikke er bevisst på forbruket ditt. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad/NTB Scanpix.
BRATT KURVE: Første uka i november registrerte kraftbørsen Nordpool et kraftig hopp i strømprisen. Det kan fort koste deg flere hundrelapper de neste månedene hvis du ikke er bevisst på forbruket ditt. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Strømprisene fikk en oppgang på hele 77,4 prosent på onsdag sammenlignet med dagen før, skrev Dagens Næringsliv. Den nordiske kraftbørsen Nord Pool beregnet at strømprisen vil ligge på 85 øre per kilowattime i Norges fire største byer, mens tirsdagens snittpris var omtrent 40 øre.

- Det var et hopp fra i går til i dag. Vi ser er at det har blitt kaldere, det vil si at forbruket øker, sa pressevakt Stina Johansen i Nord Pool til Dagbladet i denne forbindelsen.

Både vanlig og uvanlig

Selv om det er ventet at strømprisen denne vinteren blir lavere enn samme periode i fjor, kan prishopp som dette virke skremmende for forbrukerne.

- Det er ikke uvanlig at strømprisen øker når det blir kaldt. Erfaringsmessig er strømmen dyrere om vinteren enn ellers i året. Kombinasjonen av økt forbruk og dyrere strøm gir raskt en større strømregning i årets kaldeste måneder, sier Thomas Iversen i Forbrukerrådet til Dinside.no.

Strømpriser på over 80 øre enkelte timer er selvfølgelig ikke hverdagskost, men absolutt vanlig Det er, derimot, tidlig å få slike høye utslag på prisene nå, så det er på en måte mer uvanlig og kan være signaler om at dette kan skje hyppigere i fremtiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer