Slik fortoller du netthandelen

Du kan gjøre det selv, eller overlate det til andre.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke alltid like enkelt i praksis, men i teorien har du i alle fall opptil flere fortollingsmuligheter.

Varer mellom 200 og 1.000 kronerHandler du en vare som koster mellom 200 og 1000 kroner, har du flere fortollingsmuligheter:

1) Fortolle varen selv:

    På internett kan du fortolle varen selv. I fortollingsløsningen kan du fortolle varer med verdi mellom 200 og 1000 kroner og der det ikke kreves særavgift eller spesiell tillatelse for å importere.
    Du kan møte opp hos Tollvesenet der du bor og få hjelp av en tolltjenestemann.
    Du kan ikke fortolle varene før du har fått beskjed om at varene er ankommet og du har fått tilsendt et ankomst- gods-, eller referansenummer.
2) Be et firma om å fortolle varen for deg:

    Firmaet som transporterer og/eller mottar varen i Norge, vil ofte også kunne fortolle varen for deg. Du har rett til å velge hvilket firma du vil benytte til forsendelse av varen, og du skal kunne velge om du vil at firmaet skal fortolle varen for deg eller ikke.
    Merk at de fleste firma vil belaste deg med et gebyr (ekspedisjons- eller fortollingsgebyr) for å trasnportere og fortolle varen for deg. Størrelsen på gebyret varierer fra firma til firma.
3) Forenklet tollbehandling hos Posten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer