Slik fungerer cashback

Og husk at det er en baktanke bak de lave prisene.

En rekke kredittkort gir rabatter og fordeler, men er du sen med betalingen går gjerne vinninga opp i spinninga. Foto: Berit B. Njarga/Colourbox
En rekke kredittkort gir rabatter og fordeler, men er du sen med betalingen går gjerne vinninga opp i spinninga. Foto: Berit B. Njarga/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cashback går ut på at du får en viss prosent av kjøpesummen du handler for, tilbake, for eksempel ved bruk av visse kredittkort.

Det finnes også egne nettsteder som gir deg en prosentandel tilbake på alle nettkjøp du gjør via siden. Gode rabatter er vel og bra, men det er greit å være obs på at de lave prisene også er gunstige for den som står bak tilbudene.

– Målsettingen fra butikkenes ståsted er ikke å tilby en billigere produkt eller tjeneste, men å få kundene tilbake til butikken, sier Ragnhild Silkoset, professor ved Institutt for Markedsføring ved Handelshøyskolen BI til DinSide.

7 - 8 prosent tilbake

Nettsiden Kickback.no startet opp for noen år siden med cashback til sine medlemmer. Nå har det dukket opp en ny konkurrent, nærmere bestemt Startshop.no, som ble lansert i august i år.

Handler du via denne nettsiden, kan du få opptil 7-8 prosent cashback.

– Du trenger kun å oppgi mailadressen din for å bli medlem på sida. Når du handler via våre sider, samler du opp en bonus, som du får tilbake som gavekort eller forhåndsbetalt VISA-kort, forteller Trond Tjøntveit i Startshop.no til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.