Slik fungerer e-sigaretter

Væske blir til damp i en elektronisk duppeditt. Men hvordan? Se forklaringen over!

MYE GREIER: E-sigaretter kan absolutt trigge dingsekjøperen i deg. Du kan velge mellom en enorm mengde væsker, «mod-er» og tanker.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MYE GREIER: E-sigaretter kan absolutt trigge dingsekjøperen i deg. Du kan velge mellom en enorm mengde væsker, «mod-er» og tanker. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skrives mye om e-sigaretter om dagen.

Men det skrives lite om hva e-sigaretter egentlig er rent teknisk.

I videoen nedenfor forklarer vi hvordan en haug ulike deler utgjør én e-sigarett. Og hvordan denne skaper «røyk uten ild».

«Ejuice» og «atomizer»

Du røyker ikke en elektronisk sigarett – du «damper». Det er nemlig ikke røyk som kommer ut, men damp laget av «mod-en» ved å varme opp «ejuice» fra «tanken» i en «atomizer».

Forvirret? Frykt ikke: Vi forklarer alt i denne videoen:

En såpass stor e-sigarett som vi demonstrerer, en Joyetech eVic, er nok ikke den du finner flest av blant norske dampere. Men den egner seg fint for å demonstrere hvordan teknologien fungerer. Den er tilnærmet lik uansett om du damper fra en liten sigarettaktig e-sigarett, eller en stor «mod» som i vårt tilfelle, selv om bruken kan være langt enklere.

Har du fått med deg at tipakningene nå er ulovlige?

Kjøpt i Norge

I første omgang tar vi ikke stilling til hverken det helsemessige, juridiske eller økonomiske ved å velge en elektronisk sigarett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer