Hvordan si opp jobben

Slik går du frem når du skal si opp jobben

Oppsigelsesbrevet skal være skriftlig.

SLÅR OPP: Når man sier opp jobben, kan det føles som om man slår opp med en kjæreste. Det er ikke rart hvis noen gruer seg til å formidle beskjeden til arbeidsgiver.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SLÅR OPP: Når man sier opp jobben, kan det føles som om man slår opp med en kjæreste. Det er ikke rart hvis noen gruer seg til å formidle beskjeden til arbeidsgiver. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er frivillig å gå videre til et nytt kapittel i arbeidslivet, kjenner nok mange på blandede følelser. Hvordan skal man egentlig si opp jobben?

For arbeidstaker er det faktisk ingen spesielle krav til hva en oppsigelse skal inneholde, utover at oppsigelsen skal være skriftlig.

Les også: Leverte oppsigelsen på kake

«Sisteinntrykk»

På samme måte som det er viktig å gi et godt førsteinntryk i en jobbsøkeprosess, er det lurt å tenke på hva slags inntrykk man etterlater seg når man slutter i jobben.

- Dette er en gylden anledning til å takke din arbeidsgiver for muligheter du har fått. Du vet aldri når du vil treffe dine tidligere ledere igjen, råder Torunn M. Riiser i Adecco i et blogginnlegg om nettopp oppsigelse.

Oppsigelsesbrevet bør inneholde:

Ditt navn og adresseSted og datoHvem brevet er adressert tilOverskrift "Oppsigelse av arbeidsforhold"Når oppsigelsen gjelder fraUnderskrift

I tillegg opplyser Adecco at det kan være lurt å inkludere informasjon om hvor lang oppsigelsestid du har, og eventuell utestående lønn (inkludert feriepenger, bonus og utgifter du skal ha refundert).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer