Klage på Nav-vedtak:

Slik går du frem om du vil klage på vedtaket fra Nav

Hva slags støtte du har søkt om, avgjør hvor lang klagefrist du har.

KLAGE PÅ VEDTAK? Sier Nav nei til å betale ut støtte som du mener du har krav på? Da bør du klage på vedtaket. Foto: NTB Scanpix
KLAGE PÅ VEDTAK? Sier Nav nei til å betale ut støtte som du mener du har krav på? Da bør du klage på vedtaket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste av oss forholder oss til Nav en eller annen gang i livet, og det er ikke uten grunn: De forvalter nemlig store deler av det norske statsbudsjettet. Her kan du lese mer om hva neste års statsbudsjett muligens skal gå til.

Men ikke alle vedtak som blir gjort hos Nav er riktige. Dermed kan det være grunn til å klage på et vedtak hvor du tror det er blitt gjort feil.

Lenger ned i artikkelen ser du hvordan du skal gå frem for å klage på et vedtak fra Nav.

Manglende dokumentasjon kan gi avslag på Nav-stønad

Da Sintef så nærmere på hvorfor Nav-vedtak blir klaget på og omgjort viser de blant annet til at saksbehandlere i en del tilfeller fatter vedtak om avslag i saker som ikke er tilstrekkelig dokumentert, i hovedsak på grunn av krav om hvor raskt og hvor mange vedtak de skal fatte.

Sintef påpeker at det mest alvorlige med denne praksisen er risikoen for at en del brukere lar være å klage på vedtak som ble fattet på et mangelfullt grunnlag, selv om det skulle vise seg at de egentlig har krav på ytelsen.

Men det er også en del som klager på vedtakene sine, som får dem omgjort. Nav skriver i sin årsrapport for 2016 at rundt 39 prosent av alle vedtak etter klage ble omgjort av førsteinstans, altså Nav-kontoret som behandlet søknaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer