Slik går du ned i vekt, mann

Halvparten av norske menn er overvektige. Her er fire råd for å gå ned noen kilo.

Menn interesserer seg ikke for kropp og sunnhet på samme måte som kvinner, sier dansk ekspert.   Foto: colourbox.com
Menn interesserer seg ikke for kropp og sunnhet på samme måte som kvinner, sier dansk ekspert. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En norsk 40-åring veier i dag fem kg mer enn en 40-åring gjorde rundt 1985. Over halvparten av norske 40-45-åringer er overvektige når vi legger Verdens helseorganisasjons (WHO) definisjon til grunn, ifølge Folkehelseinstituttet. Én av tre norske kvinner er overvektige.

Men: Norsk kosthold er sunnere enn antatt

Den danske ernæringseksperten Per Brændgaard Mikkelsen ved Københavns Universitet, ser flere årsaker til at såpass mange flere menn sliter med kiloene enn kvinner.

Han råder menn til å gjøre små endringer i livet, som vil bringe dem på veien til et sunnere liv.

Les rådene hans nederst i artikkelen.

Frykter fedmeepidemi i Norge

Kostbevisste kvinner

- De fleste kvinner begynner automatisk å interessere seg for hva de putter i munnen når de blir gravide, fordi de ikke vil skade barnet. På den måten får kvinnene mulighet til å gi slipp på de dårlige vanene, før de blir overvektige, forteller Brændgaard Mikkelsen, ifølge magasinet Fri.dk, som utgis av Berlingske Tidende.

Han legger til:

- Og dessuten er jo kvinneidealet mye slankere enn mannens ideal. Dette er et moteskapt og kulturelt betinget fenomen som gjør at kvinnene er mer fokusert på kroppen sin gjennom hele livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer