Jobbsøker

Slik gjør du et bra jobbintervju - på video

Mange møter sin potensielt nye arbeidsgiver for første gang over Teams, Skype, Zoom eller liknende i disse dager. Derfor gir vi deg noen gode tips og triks slik at du forhåpentligvis går seirende ut av videointervjuet.

NY INTERVJUSITUASJON: Jobbintervju er nok ikke drømmesituasjonen, og hvorvidt det å gjøre intervjuet digitalt gjør det bedre, vil nok variere. I saken under får du noen gode tips for at intervjuet blir mest mulig vellykket. Foto: Shutterstock/NTB
NY INTERVJUSITUASJON: Jobbintervju er nok ikke drømmesituasjonen, og hvorvidt det å gjøre intervjuet digitalt gjør det bedre, vil nok variere. I saken under får du noen gode tips for at intervjuet blir mest mulig vellykket. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Av og til må jobbintervjuet gjøres digitalt framfor ved et fysisk møte - for eksempel på grunn av lang reisevei mellom arbeidssted og der den potensielle arbeidstakeren bor, eller av smittevernshensyn dersom vi mot formodning skulle være midt i en pandemisituasjon ...

Jobbintervjusituasjonen kan være skremmende og ubehagelig for mange, med press om å være den beste utgaven av seg selv og vinne arbeidsgivers gunst på relativt kort tid.

Videre får du derfor sju gode tips og triks hvis du skal i jobbintervju via Teams, Skype, Zoom eller annen kommunikasjonsplattform i nærmeste framtid.

1. Øv deg på forhånd og vær forberedt

Selv om intervjuet foregår digitalt, er det ingen grunn til å ta lettere på det fordi dere ikke er i samme rom - de samme forberedelsene kreves for å lykkes, ifølge regiondirektør Richard Øverland i Manpower.

- En kunstpause for å tenke seg om virker som en hel evighet på video sammenlignet med i et fysisk møte. Generelt sett blir både ansiktsuttrykk og måten du sier ting på enda mer lagt merke til i et digitalt intervju, sier Øverland til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer