Jobbsøker

Slik gjør du et bra jobbintervju - på video

Mange møter sin potensielt nye arbeidsgiver for første gang over Teams, Skype, Zoom eller liknende i disse dager. Derfor gir vi deg noen gode tips og triks slik at du forhåpentligvis går seirende ut av videointervjuet.

NY INTERVJUSITUASJON: Jobbintervju er nok ikke drømmesituasjonen, og hvorvidt det å gjøre intervjuet digitalt gjør det bedre, vil nok variere. I saken under får du noen gode tips for at intervjuet blir mest mulig vellykket. Foto: Shutterstock/NTB
NY INTERVJUSITUASJON: Jobbintervju er nok ikke drømmesituasjonen, og hvorvidt det å gjøre intervjuet digitalt gjør det bedre, vil nok variere. I saken under får du noen gode tips for at intervjuet blir mest mulig vellykket. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Av og til må jobbintervjuet gjøres digitalt framfor ved et fysisk møte - for eksempel på grunn av lang reisevei mellom arbeidssted og der den potensielle arbeidstakeren bor, eller av smittevernshensyn dersom vi mot formodning skulle være midt i en pandemisituasjon ...

Jobbintervjusituasjonen kan være skremmende og ubehagelig for mange, med press om å være den beste utgaven av seg selv og vinne arbeidsgivers gunst på relativt kort tid.

Videre får du derfor sju gode tips og triks hvis du skal i jobbintervju via Teams, Skype, Zoom eller annen kommunikasjonsplattform i nærmeste framtid.

1. Øv deg på forhånd og vær forberedt

Selv om intervjuet foregår digitalt, er det ingen grunn til å ta lettere på det fordi dere ikke er i samme rom - de samme forberedelsene kreves for å lykkes, ifølge regiondirektør Richard Øverland i Manpower.

- En kunstpause for å tenke seg om virker som en hel evighet på video sammenlignet med i et fysisk møte. Generelt sett blir både ansiktsuttrykk og måten du sier ting på enda mer lagt merke til i et digitalt intervju, sier Øverland til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.