Slik gjør du grensehandelen billigere

Et enkelt tips kan gjøre kontoen glad.

Ja, det kan være billig å handle i Sverige. Men betaler du i norske kroner, kan handleturen bli dyrere enn nødvendig. Foto: Faksimiler fra annonsebilag/ montasje:DinSide
Ja, det kan være billig å handle i Sverige. Men betaler du i norske kroner, kan handleturen bli dyrere enn nødvendig. Foto: Faksimiler fra annonsebilag/ montasje:DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Skal du betale i norske eller svenske kroner?, spør den hyggelige damen bak kassen.

Mannen foran meg har stappet handlekurven full av godis, kylling og bacon, og skal betale store summer i den ellers billige dagligvarebutikken MaxiMat i Töcksfors, rett over grensen til Sverige.

Men så svarer han: - Jeg betaler i norske jeg, før han drar kortet sitt i betalingsterminalen.

Det skulle han ikke gjort.

Velg lokal valuta

Det er ikke sjelden å se nordmenn betale i norske kroner i utlandet, som eksemplet over. Noen synes sikkert det er lettere å holde oversikt ut hva en faktisk betaler for det de har handlet. Andre tror sikkert at det ikke spiller noen rolle hvilken valuta de betaler i.

Men flere økonomer har advart mot å betale i norske kroner i utlandet, rett og slett fordi det viser seg å være dyrere enn å betale i lokal valuta.

- Du kan tape store beløp hvis du velger å betale i norske kroner. Det er butikkene selv som avgjør vekslingskursen, og da kommer du ofte dårlig ut, er rådet fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNO).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer