Slik har folk blitt lurt

Flere tusen nordmenn har tapt penger på dårlige spareprodukter. I går stilte DinSide til debatt på NRK.

Rektor Pål Syrrist er en av kundene som føler seg lurt og nå går til søksmål. (Faksimile: NRK.no)
Rektor Pål Syrrist er en av kundene som føler seg lurt og nå går til søksmål. (Faksimile: NRK.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pål Syrrist er en av de som har følt seg lurt av til å kjøpe et spareprodukt av et firma som kaller seg FMG (Fund Management Group) i samråd med Fokus bank. Han betaler over 10.000 kroner i renter hver måned for å betjene den lånefinansierte sparingen. Syrrist er nå en av flere nordmenn som går til felles rettssak mot banker og selskaper som har solgt dem produktene.

Les også: - Gå til massesøksmål!

- Jeg var jo garantert å få tilbake de pengene jeg hadde puttet inn. Det kombinert med at det var tunge samfunnsaktører som stod bak, gjorde at jeg ikke trodde dette var et produkt jeg skulle begynne å være redd for, sa Syrrist på Redaksjon EN på NRK i går kveld.

Syrrist ble lovet at produktet var bedre enn banksparing, og så for seg en bedre pensjonisttilværelse.

- De som ga meg lånet, sitter nå med gevinsten mens jeg betaler så det holder. Ingen representanter fra bankene som har solgt spareproduktene, ville stille opp til debatt i Redaksjon EN i går kveld. Det gjorde imidlertid økonomiredaktør i DinSide, Kristina Picard.

Se hele debatten her

I debattpanelet satt også Per Valebrokk, redaktør i E24, Tom Staavi, redaktør i Dine Penger og Syrrists advokat Jens I. Kobro fra advokatfirmaet Ræder. Bare én person stilte i debatten for å representere bankene, nemlig Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer