Strømpris

Slik har hjemmekontor påvirket strømforbruket vårt

Strømforbruket og -prisen har økt for de fleste av oss, men er pandemien og mer hjemmetid grunnen? To strømselskap har sett på kundedataene sine fra ulike steder i landet for å finne svaret for oss.

HETT: Vinteren krever gjerne mer varme innendørs, men hvor mye koster kilowattimene når du fyrer med ved? Video: Berit Njarga Vis mer
Publisert

I 2020 har du nok vært mer hjemme enn vanlig, gjerne fordi du har måttet ha hjemmekontor, ikke fått reist like mye som du pleier og generelt for å holde deg unna folk og begrense smittespredning.

Ja, fortsatt lever vi i skyggen av coronaviruspandemien.

Med all denne hjemme-tiden, lurer du kanskje på hvordan dette har påvirket strømforbruket ditt og det du betaler for strømmen?

Osloboere bruker mer strøm

Strømselskapet Tibber har sammenlignet januar 2020 (før pandemien traff oss) med januar 2021 på forespørsel fra Dinside.

De har valgt å basere analysen på hjem i Oslo-regionen, da det er her flest har opplevd de strengeste tiltakene for å hindre ukontrollert smittespredning. Det er en jevn blanding av leiligheter og eneboliger i datauttrekket.

Her ser du strømforbruket et gjennomsnittsdøgn i årets og fjorårets januar-måned:

Men, årsaken til forbruksøkningen kan ikke forklares med pandemi-situasjonen, men i utetemperaturen. Gjennom januar 2020 var det målt to plussgrader i snitt i osloområdet, mens det i januar 2021 var målt -6 grader, altså en forskjell på hele åtte grader, påpeker Tibber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer