Tips for å gjøre gode kjøp på black friday

Slik holder du hodet kaldt på black friday

Vit hva du skal ha, og hold deg til planen.

VÆR FORBEREDT: Om du har tenkt til å handle på black friday, bør du ha tenkt gjennom ting på forhånd. Havner du i et shoppingbonanza, som her fra Sandvika Storsenter i fjor, gjelder det å holde hodet kaldt. Foto: Sandvika Storsenter
VÆR FORBEREDT: Om du har tenkt til å handle på black friday, bør du ha tenkt gjennom ting på forhånd. Havner du i et shoppingbonanza, som her fra Sandvika Storsenter i fjor, gjelder det å holde hodet kaldt. Foto: Sandvika Storsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om black friday i år er fredag 25. november, er butikkene i gang med tilbudene for lengst. Den svarte fredagen har etterhvert fortont seg mer som en svart uke, og vel så det.

- Men det er klart, de risikerer at det kollapser om man kjører «black year». Tøyer de strikken for langt, ryker den jo, sier professor Runar Døving på Høyskolen Kristiania til Dinside.

Fenomenet black friday er en amerikansk tradisjon, hvor tanken er å nærmest mane til hysteri på det som anses som første dag i årets julehandel. Og som Dinside allerede har meldt, mener Døving at butikkenes mål først og fremst er å lokke deg inn i butikken.

Men stiller du deg selv disse fem spørsmålene, slipper du å komme ut igjen med svarteper.

#1: Hva skal du ha?

Det dyreste du kan gjøre, er å kjøpe noe du egentlig ikke hadde tenkt til å kjøpe.

Dette er spesielt aktuelt om du står i en butikk hvor varen du ønsket deg er utsolgt – som fort kan skje på black friday. Men det gjelder også i opptakten til fredagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer