Slik holder du lenger i senga

Mange par plages med at mannen får for rask utløsning under samleie. Les sexologenes råd her:

Publisert
Sist oppdatert

Problemet i mange parforhold, er at det går svært kort tid fra mannen blir seksuelt opphisset til han får utløsning. Vi har fått mange beskrivelser av dette problemet. Start-stopp er en god teknikk der det er ønskelig at mannen lærer seg til å forsinke utløsningen.

I noen tilfeller er mannen uvitende om at for tidlig utløsning er et problem for seksuallivet. Opplevelsen av hva som er et problem varierer veldig. Noen menn føler at det går for tidlig, fordi de ikke har klart å stimulere kvinnen til orgasme ved samleie.

Terapeuter og andre snakker for døve ører når vi forsøker å fortelle at det faktisk ikke er alle kvinner som får orgasme på denne måten. Enkelte menn krever av seg selv at de skal kunne stimulere en kvinne nærmest i timevis uten å få utløsning. Selv i slike tilfeller er ikke start-stopp teknikken løsningen på problemet. Start-stopp teknikken baserer seg på at partene kan samarbeide, og at kvinnen er sjenerøs nok til å sette til side sine behov for en tid. Det kan faktisk være ganske mye å be en kvinne om, som føler at hun i årevis har tidd stille om sine behov, og ikke blitt tilfredsstilt. De fleste kvinner vil i utgangspunktet stille seg positive, men det kan være viktig at terapeutene er oppmerksomme på at hun kan føle at øvelsene blir en belastning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer