Slik holder du lenger under dyna

Mange menn sliter med for tidlig utløsning. Her er tipsene for å holde ut lenger i sengehalmen:

Publisert
Sist oppdatert

Britiske menn klarer det i over syv minutter mens nederlendere bare holder ut i fem. Hvor lenge holder du?

For tidlig utløsning er et vanlig problem blant norske menn. Mange tror at "prematur ejakulasjon" bare er et problem for de yngre, men undersøkelser viser at menn i alle aldre ofte føler at de kommer for fort.

Stor variasjonEn gruppe nederlandske forskere har sett nærmere på hvor lang tid vi bruker på å gjennomføre et samleie. Og utvalget på 491 menn fra fem forskjellige nasjoner viste at det er stor variasjon på hvor lenge vi holder koken oppe.

Den raskeste mannen i undersøkelsen kom i mål på 30 sekunder, mens den mest utholdende klarte å holde på i tre kvarter. Undersøkelsen viser også noe overraskende at unge menn mellom 18 og 30 år har lengre samleier enn menn over 51 år.

Den gjennomsnitlige samleietiden for alle mennene i undersøkelsen var på litt over fem minutter.

Over ett minutt- Den store variasjonen mellom vanlige menn tyder på en fysisk fremfor psykologisk forklaring på for tidlig utløsning. Disse resultatene kan bidra til å fjerne tabuene rundt for tidlig utløsning fordi de viser at menn rett og slett er forskjellige fra hverandre, sier forskningsleder Marcel Waldinger til den engelske avisen Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.