Slik holder du Norge i gang

Frykter du finanskrisen? Du kan bidra positivt.

Å bytte skjortesnippen er neppe riktig virkemiddel mot finanskriser, men her er noen som kan ha effekt. Foto: Colourbox.com
Å bytte skjortesnippen er neppe riktig virkemiddel mot finanskriser, men her er noen som kan ha effekt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle monner drar, sa musa og tisset i havet.

Selv om de fleste økonomer tror at vi er godt rustet mot krisen i Norge, kan du og jeg ta grep selv. Her har du oppskriften på hvordan du kan ta ansvar for den norske økonomien.

Ikke slutt å kjøpe skjorter

Aller først: Stein-Erik Hagen har fått mye pepper for sitt utspill om å skifte skjortesnippen i stedet for å kjøpe nye skjorter. Antakelig var det ment som et illustrerende eksempel på sparing. Vi anbefaler likevel at alle som har råd, fortsetter å kjøpe skjorter. Og hvis du heller bare vil bytte ut snippen, ikke gjør som Hagen og send skjortene til England, men benytt deg av den lokale sydamen på hjørnet.

Betal renter og avdrag

Husholdningene påvirker finanskrisen gjennom sine transaksjoner i finansmarkedet, og da særlig i forhold til bankene. Derfor bør du sørge for å betale renter og avdrag som vanlig.

Banken din tvinges til renteøkninger

Ikke ta ut mye penger

Husk at krisen de norske bankene opplever nå, i stor grad er en likviditetskrise. Jo mer penger som er til bankenes disposisjon, jo bedre. Dessuten kan vi skape negative spiraler dersom du og jeg blir redde for pengene våre og begynner å ta dem ut av banken. Dette har bidratt til bankproblemer i andre land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer