Slik holder du på kjærligheten

Mange norske par opplever alvorlige problemer i samlivet. Mozon gir deg ekspertrådene som kan redde ekteskapet.

Publisert
Sist oppdatert

Kommunikasjon er alfa og omega i et forhold. Par som kommuniserer godt har langt større mulighet til å holde sammen over lang tid. Forståelse for hverandre og et godt seksualliv er jo heller ikke å forakte om du vil ha det bra med partneren din.

Meg selv og den andre- Et godt ekteskap bygges av to mennesker med hver sin historie, bakgrunn og behov. Det er viktig å være bevisst på sine egne behov og samtid respektere at partneren har andre synspunkter, sier psykolog Elsa Almås.

Mange problemer i ekteskapet starter med at den ene føler seg oversett og lite verdsatt. Om du kan være trygg på deg selv og hva du vil, er det også lettere å gi oppmerksomhet til den andre. Flørt, lek og oppmerksomhet er symptomer på et sunt parforhold.

Krangler om bagateller- Mange som søker rådgivning er fastlåst i problemer som ikke egentlig er så alvorlige. De mangler rett og slett en fremgangsmåte for å få snakket ordentlig sammen om det, sier sosiolog og samlivsrådgiver Geir Smeby.

Han mener toveis kommunikasjon kan løse mange av de problemene som til slutt blir uoverkommelige for mange par. - Irritasjon fører til at vi ikke klarer å være konstruktive og snakke med hverandre. Noen ganger kan konflikter bygge seg opp over mange år slik at det trengs langvarig profesjonell hjelp for å komme ut av et destruktivt mønster, forklarer Smeby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer